Brandvarme møbelhit skaber nye job

Hans J. Wegners møbler sælger så godt, at dansk producent må udvide.

Carl Hansen & Søn er verdens største producent af møbler designet af Hans J. Wegner. På billedet ses Hans J. Wegner (øverst tv.) og Knud Erik Hansen (th.). Fotocollage: epn.dk

Y-stolen, Wing Chair, CH-sofaerne og andre møbler tegnet af den afdøde danske møbeldesigner Hans. J. Wegner er så populære i udlandet, at den danske producent, Carl Hansen & Søn, ikke alene kan fremvise rekordregnskab for det forgangne år, men nu også investerer i øget kapacitet.

Alene i 2014-2015 venter man en vækst i salget på 20-25 pct., og derfor bliver der bygget nye fabriksfaciliteter med 40-50 arbejdspladser til følge for virksomheden, der i dag beskæftiger 210 ansatte.

Nye faciliteter

Allerede til august begynder den første produktion på fabrikken, der ligger i en tidligere Velux-fabrik i Gelsted på Fyn, og til januar bliver den nye produktionsfacilitet yderligere udbygget. 

Det er en nødvendig investering for virksomheden for at kunne imødegå den øgede efterspørgsel, som vi forventer vil fortsætte i de kommende år.

Knud Erik Hansen, adm. direktør, Carl Hansen & Søn

Læg dertil, at Carl Hansen & Søn sidste år købte en 55.000 kvadratmeter stor erhvervsgrund til fremtidig indretning af produktion, og at man ligeledes sidste år købte Snedkeriet Niels Roth.

"Disse tiltag vil betyde nye arbejdspladser til lokalområdet, ligesom vi fortsætter fortællingen om, at vi fremstiller møbelklassikere i høj kvalitet i Danmark,” siger adm. direktør Knud Erik Hansen.

Rekordsalg

Succesen er ikke ny. Omsætningen i Carl Hansen & Søn har været stigende i en årrække, og det ser altså ud til at fortsætte.

Men en fremgang på 17 pct. nåede Carl Hansen & Søn sin højeste omsætning nogensinde i det forgangne år, og det skyldes ikke mindst efterspørgslen i udlandet. Eksporten tegner sig alene for 70 pct.

Kvalitet i højsædet

Interessen på de amerikanske, kinesiske og japanske markeder er således stærkt stigende, men også i norden og i England efterspørges Carl Hansens møbler i stadig større grad.

"På disse markeder er det kendetegnende, at kvaliteten er i højsædet, og her har vi udover en stærk position på det kvalitetsmæssige også en unik historie at brande os på; nemlig, at vores produkter er håndlavede i Danmark," fortæller Knud Erik Hansen.

Selskabet har senest åbnet en såkaldt flagshipstore i Tokyo og senere følger en tilsvarende i London.

Carl Hansen & Søn tjente i det forgangne år 10,2 mio. kr. før skat. Det er på niveau med tidligere år.

Selskabets ledelse forventer dog, at overskuddet i indeværende år vil vokse i størrelsesordenen 25-50 pct.

BRANCHENYT
Læs også