Aktier middag: Nyheder koncentreret i sidepapirer

Det er småt med nyt på det danske aktiemarked fredag - sommerferien har så småt ramt nyhedsstrømmen og aktiviteten.

Selskabsspecifikt koncentrerer nyhederne sig uden for C20-indeksets medlemmer.

Det danske eliteindeks, C20 Cap, ligger fredag ved middagstid 0,05 pct. lavere i indeks 804,80. Ude i Europa er der tale om mindre stigninger i de store aktieindeks.

DFDS stiger, efter at en britisk kendelse i konkurrencetvisten med Eurotunnel om færgefart på Den Engelske Kanal er faldet ud til det danske rederis fordel. Eurotunnel får seks måneder til at lukke ned, men har valgt at anke afgørelsen. DFDS regner med, at Eurotunnel bliver nødt til at lukke ned i løbet af første kvartal næste år.

Dermed er der mulighed for bedring af resultaterne for DFDS, der i 2013 tabte 100 mio. kr. i Kanalen og i første kvartal i år har tabt 61 mio. kr. - 2 mio. kr. mere i end i samme periode året før.

Aktien stiger 2,2 pct. til 484 kr.

Blandt C20-aktierne er William Demant med en stigning 1,7 pct. til 495,30 kr.

ISS ligger 0,6 pct. højere i 194,80 kr., og virker ganske upåvirket af, at den britiske storbank HSBC har indledt dækning af aktien med anbefalingen "undervægt" og et kursmål på beskedne 168 kr.

I bunden af C20 blæser Vestas rundt med et fald på 1,5 pct. til 267,10 kr. Vestas har indgået forlig i en amerikansk sag, hvor selskabet og dele af topledelsen var sagsøgt for at give forkerte informationer i forbindelse med en ny regnskabspraksis. Som led i forliget skal Vestas - eller retteres Vestas' forsikringsselskab - betale 5 mio. dollar - omkring 27,5 millioner kroner - til de amerikanske aktionærer.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie ligger omkring uændret i 13.410 kr. Det overordnede spotrateindeks, Shanghai Containerized Freight Index (SCFI ), fik brudt seks ugers nedtur denne uge, men udviklingen på den vigtigste fart for A.P. Møller - Mærsk, Asien - Europa, noget mindre gunstig.

Raten på Asien - Europa-farten faldt med 1,3 pct. til 1106 dollar per tyvefodscontainer (teu) ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det er laveste niveau siden uge 17.

Det overordnede spotrateindeks, SCFI, steg i sidste uge med 1,5 pct. til 1058,7. De foregående seks uger bød ellers på et samlet fald på 10,3 pct. fra 1163 til 1043.

Boconcept falder 2,1 pct. til 93 kr. efter sit årsregnskab. Møbelproducenten varsler fremgang i indeværende regnskabsår. I det afsluttede regnskabsår var der et driftsunderskud på 21,7 mio. kr., svarende til en negativ margin på 2,1 pct. Nu venter selskabet et overskud i 2014/15, så EBIT-marginen forbedres til 2-3 pct.

Flügger, der leverede regnskab torsdag, er stort set upåvirket af at konkurrenterne i følge Børsen vil vil kopiere selskabets strategi. Blandt andet Dyrup vil konkurrere på det nordiske marked for knækket æggegul, beigebrun og andre malerfarve. Flügger-aktien falder 0,5 pct. til 402 kr. Det skal dog ses i lyset af stigning torsdag efter regnskabet på 8,5 pct.

Atlantic Petroleum falder knap 4 pct. til 85 kr. En prøveboring nær Færøerne er afsluttet uden resultat, og prøveboringsbrønden Brugdan II vil blive forladt, oplyste selskabet, der dog kun har en ejerandel på 1 pct. i den færøske olielicens.

En prøveboring nær Færøerne er afsluttet uden resultat, og prøveboringsbrønden Brugdan II vil blive forladt. Det oplyser Atlantic Petroleum, der har en ejerandel på 1 pct. i den færøske olielicens

Royal Unibrew sælger yderligere byggeretter, hvilket har en cashflow-effekt efter skat på 41 mio. kr. Umiddelbart reagerede aktien ikke på det. Den handler i 851 kr. - knap 1 pct. mindre end torsdag.

BRANCHENYT
Læs også