Obligationer middag: Lille rentehop op til tyske inflationstal

Den 10-årige danske rente, der fortsat måles på statsobligationen med udløb i 2023, er kravlet et par basispoint højere fredag middag til 1,29 pct. Tendensen er den samme på de øvrige nordeuropæiske markeder.

Markedsdeltagerne har fået tillidstal fra Eurozonen og ser nu frem eftermiddagsens inflationstal fra Tyskland.

Forbrugertilliden i eurozonen faldt til minus 7,5 i juni fra minus 7,4 i den endelige opgørelse.

Den økonomiske tillidsindikator, der ikke er revideret, faldt i juni til 102,0 fra 102,6 måneden før. Økonomerne havde ventet en stigning til 103,0. Den indikator, der afspejler forretningsklimaet, blev opgjort til minus 0,22. Det var svagere end ventet blandt økonomerne, der havde sigtet efter en indeks på minus 0,40. Servicetilliden steg til 4,2 fra 3,8. Her havde økonomerne ventet en stigning til 4,0. Endelig endte indekset over industritilliden i minus 4,3 som måneden før. Her ventede økonomerne uændret 3,0

Kl. 14 kommer der tal for inflationen i Tyskland, og de kan tiltrække sig opmærksomhed. Prisstigningstakten er et fokusområde for Den Europæiske Centralbank, der ad flere omgange har sænket renten netop med henvisning til den afdæmpede inflationstakt.

Forbrugerpriserne i Europas største økonomi ventes at have bevæget sig i en for ECB glædelig retning, da der i følge Bloomberg News ventes en stigningstakt på 1 pct. på årsbasis i juni mod 0,9 pct. i maj.

Senere kommer der tal fra US i form af forbrugertillidsmålingen fra University of Michigan. Konsensus er en revision til 82,0 i juni fra tidligere meddelt 81,2.

BRANCHENYT
Læs også