Børsens nye kyllingekolos basker med vingerne

Børsen i Stockholm har fået et nyt medlem fredag i den skandinaviske storproducent af høns, Scandinavian Standard.

De nye aktier er langt fra stækkede af den eller mutte stemning på de internationale markeder og letter pænt fra start.

Scandi Standards nyklækkede aktier blevet noteret til 40 skr. per aktie, men i takt med, at investorer har haft travlt med at skrabe aktierne til sig, er aktien steget med 16 pct. til 46,40 skr.

Tre divisioner

Selskabet, hvis raison-d'être er at "levere lokalt produceret kyllingebaserede fødevareprodukter af den højeste standard" i Skandinavien, kom til veje 2. juni 2013, da alle nordens største kyllingeproducenterne samlede aktiviteterne i en kurv.

Dermed består selskabet af danske Danpo, svenske Kronfågel og norske Den Stolte Hane og kunne for perioden juni til og med december 2013 notere en omsætning på 3,1 mia. skr. omsat til et driftsresultat på 37 mio. skr. og et underskud på 80 mio. skr.

I første kvartal 2014 omsatte Scandinavian Standard for 1.353,4 mio. skr., en stigning år til år målt mod proformatal på 6 pct. Driftsresultatet var på 70,4 mio. skr. og bundlinjen på 29,3 mio. skr. mod et underskud i samme periode sidste år udløst af større engangsposter.

I første kvartal var Danmark selskabets største marked med en omsætning på 547 mio. skr. mod Sveriges 498,5 mio. skr. og Norges 374,9 mio. skr.

BRANCHENYT
Læs også