Novo-konkurrent får lov til at kopiere storsælgende insulin

Medicinalkæmpen Eli Lilly har fået de europæiske sundhedsmyndigheders godkendelse af en generisk version af konkurrenten Sanofis storsælgende insulinprodukt Lantus.

Eli Lilly har, af de europæiske sundhedsmyndigheder, fået liv til at kopiere Sanofis insulinprodukt, Lantus.  Foto: AP/Darron Cummings

Det rapporterer Bloomberg News med henvisning til en erklæring fra sundhedsmyndighederne EMA, hvori en komité under EMA anbefaler Lillys Abasira-insulin.

Lantus, der ifølge Bloomberg har sikret Sanofi en omsætning på 5,7 mia. euro alene i 2013, løber af patent i Europa til maj næste år. Patentet i USA udløber allerede til februar, men her kan kopikonkurrencen blive forsinket af retssager. Lantus-omsætningen i Europa udgør dog kun knap 15 pct. af det samlede salg. Derfor kan effekten på Sanofis omsætning nok blive begræsent i første omgang, vurderer analytiker Mark Clark fra Deutsche Bank over for Bloomberg.

Produktet er udviklet i samarbejde med Boehringer Ingelheim, og ifølge en meddelelse fra selskaberne selv er det første gang, at et generisk insulinprodukt bliver anbefalet til godkendelse i EU.

BRANCHENYT
Læs også