Aktier USA: Nike løber fra alle i fladt marked

De amerikanske aktiemarkeder åbner fredag med små udsving forud for opgørelsen over den amerikanske forbrugertillid. Nike kommer godt fra start efter et bedre end ventet regnskab, mens der er pres på kemikaliekoncernen Dupont efter en nedjustering af indtjeningsforventningerne efter en svag udvikling i såsæds- og sprøjtemiddelsdivisionen.

Dow Jones-indekset falder 0,1 pct. til 16.832 og S&P 500-indekst taber 0,1 pct. til 1956. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,1 pct. højere i 4382.

Nike åbner 2,9 pct. højere i 79,08 dollar efter at den amerikanske sportsudstyrsgigant efter torsdagens lukketid har leveret et bedre end ventet regnskab for det forskudte fjerde kvartal, hvor de fremtidige ordrer også var højere end ventet. Den positive overraskelse på salget er blandt andet drevet af Nordamerika, hvor salget blev på 3,29 mia. dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 3,13 mia. dollar samt Kina, hvor salget blev på 702 mio. dollar sammenlignet med analytikernes forventning på 666,4 mio. dollar.

Dupont falder 2,3 pct. til 66,05 dollar. Den amerikanske kemikaliekoncern, som også har en såsædsdivision samt divisionerne fra opkøbte Danisco, nedjusterer forventningerne til helåret grundet en svag udvikling i såsæds- og sprøjtemiddelsdivisionen. Dupont skriver, at flere af de andre divisioner har gjort det fint. Dupont venter en EPS-indtjening på 4,0-4,1 dollar per aktie, hvor den tidligere prognose lød på 4,2-4,45 dollar per aktie. Dupont salg i såsæddivisionen er svagt og det skyldes især salget af herbicider grundet vejrlige forhold, men indtjeningen er også ramt af større end ventet nedskrivninger af lager. Meldingerne kommer efter at den amerikanske konkurrent FMC også har nedjusteret grundet vejret i både USA og Brasilien.

Intel åbner 0,7 pct. højere i 30,99 dollar. Finanshuset Sanford Bernstein har hævet anbefalingen på den amerikanske teknologigigant Intel til market perform fra underperform og samtidig er kursmålet løftet til 28 dollar fra 22 dollar. Analytiker Stacy Rasgon afventer at se om den seneste styrke i PC-markedet er ægte eller om den er trukket af afslutning af Windows XP, hvilket kan efterlade endnu et lufthul.

KB Home stiger 0,5 pct. til 17,96 dollar efter at den amerikanske boligentreprenør har aflagt regnskab for sit forskudte andet kvartal, hvor det blev til overskud efter stigninger i priserne og ordrerne. Indtjeningen blev i kvartalet vendt til et overskud på 26,7 mio. dollar eller 27 cent per aktie sammenlignet med et tab på 3 mio. dollar eller 4 cent per aktie i samme kvartal i fjor.

BRANCHENYT
Læs også