Aktier: DSV ledte stille og positiv C20

Det danske C20 Cap-indeks lukkede fredag med en stigning på 0,4 pct. i 808,05, hvor Vestas endte i bunden af indekset, mens DSV endte i toppen efter aftalen om at af den resterende andel i DSV Swift-gruppen. Blandt sidepapirerne steg DFDS-aktien, efter at de britiske konkurrencemyndigheder holder fast i at Eurotunnel ikke må drive færgeruten over Kanalen.

- Ugens sidste dag byder på lav aktivitet og dermed også små bevægelser på både de europæiske og danske aktiemarkeder, skrev Nordea fredag eftermiddag.

DSV-aktien lukkede med en stigning på 2,0 pct. i kurs 178,20 kr. Transportkoncernen lavede en aftale om at købe den resterende andel på 67 pct. i selskaberne i DSV Swift-gruppen. DSV vil med virkning fra 1. juli få fuldt ejerskab af DSV Swift-selskaberne i 12 afrikanske lande.

DFDS-aktien endte med en stigning på 2,0 pct. i 483 kr. Den britiske konkurrence- og markedstilsynsmyndighed (CMA) bekræftede sin beslutning om, at Eurotunnel bør være afskåret fra at drive sit MyFerryLink service fra Dover. Eurotunnel vil appellere beslutningen og Nordea ser risiko ved at sagen kan trækkes i langdrag grundet endnu en appelsag.

Vestas-aktien faldt med 1,6 pct. til 267 kr. Vindmølleproducenten modtog en fransk ordre på samlet set 88 MW til forsyningsselskabet EDF. Ordren er på 24 stk. V90-3.0 MW og 8 stk. V80-2.0 MW og der fremføres også, at kunden ikke ønsker at give detaljer om projektnavn eller leveringstidspunkt.

ISS-aktien, der i mandags trådte ind i C20-indekset, lukkede med et fald på 0,2 pct. i 193,30 kr. Det britiske finanshus indledte sin dækning af ISS-aktien med anbefalingen undervægt og kursmålet på 168 kr.

FLSmidth lukkede med et fald på 0,7 pct. i 303. American Sands Energy (AMSE) skrev torsdag aften i en pressemeddelelse, at et projekt i Utah, hvor man vil undersøge i område for udvinding af olie, og at selskabet har hyret FLSmidth USA INC til opgaven. Det at hyre FLSmidth til opgave er endnu et skridt i retningen mod at kunne udvinde 5000 tønder olie dagligt.

Novo Nordisk er efter den seneste kursstigning oven på en veloverstået diabeteskonference taget af Nordeas Ideer i fokus-liste. Nordea ser godkendelsen af Victoza til behandling af fedme i USA og Europa som næste store kursdriver. Novo Nordisk lukkede uændret i 250,30 kr.

BRANCHENYT
Læs også