Obligationer: Nøgletal sendte renten op

Fredagens obligationsmarked gav stigende renter. Dagens nøgletal på begge sider af Atlanten var til den gode side for økonomien. En cocktail af stigende inflation i Tyskland og stigende forbrugertillid i USA syntes renten var en herlig sommerdrik.

Den 10-årige danske rente, der fortsat måles på statsobligationen med udløb i 2023, endte et par basispoint højere i omkring 1,29 pct.

Det var stort set også tendensen i det øvrige Nordeuropa. I Tyskland lå renten i underkanten af 1,26 pct. godt 1 basispioint højere. Den svenske ti-årige rente steg med det samme til 1,84 pct. I de store sydeuropæiske lande - Italien og Spanien - var der beskedne rentefald på omkring 1 basispoint ved danske lukketid til henholdsvis 2,83 pct. og 2,68 pct.

Markedsdeltagerne fik tillidstal fra Eurozonen, der skuffede, men de påvirkede ikke renterne.

De foreløbige inflationstal fra Tyskland baseret på forbrugerpriserne i seks delstater viste stigende inflation og på månedsbasis endda mere end ventet. Dermed aftog frygten for deflationært pres på økonomien.

Forbrugerpriserne steg til 0,3 pct. fra negative 0,1 pct. i maj på månedsbasis. Analytikere adspurgt af Bloomberg News havde også ventet en stigning, men kun på 0,2 pct. På årsbasis blev inflationen 1,0 pct. - som ventet. Den var i maj 0,9 pct.

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan blev justeret op til 82,5 fra 81,2 i den første opgørelse måneden før. Analytikere havde ventet en fremgang til indeks 82,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også