McDonald's advarer mod falske gavekort

Flere dealsites sælger fupgavekort til McDonald's, som nu har politianmeldt siderne.

Bliver du tilbud meget billigere gavekort til McDonald's, så pas på. De kan være falske. Foto: Gorm Olesen

Umiddelbart lyder det som et godt tilbud med et gavekort til McDonald's til halv pris. Men de gavekort, som mange danskere har købt på dealsiderne Bidstreet, Dealstreet eller Deal.bidstreet.dk, viser sig at være falske.

"Flere danskere har desværre købt gavekort fra tilbudssiderne Bidstreet og Dealstreet. Vi er derfor nødt til kraftigt at advare mod at bruge siderne. McDonald’s har ikke en aftale med hverken Dealstreet eller Bidstreet. Gavekort købt gennem Dealstreet eller Bidstreet kan derfor heller ikke bruges i landets McDonald’s restauranter," skriver McDonald's på deres hjemmeside.

McDonald's har siden slutningen af maj oplevet, at flere kunder kommer med de falske gavekort.

Jensens Bøfhus er også ramt

"Det er ikke sådan, at vi er blevet væltet af kunder med falske gavekort. Men det gør det jo ikke mindre irriterende for dem, det går ud over. Og derfor går vi ud og advarer igen," siger Stine Green Paulsen, kommunikationsdirektør hos McDonald's Danmark, til EPN.

Ifølge McDonald's tilbyder dealsiderne deres brugere en række tilbud på McDonald's produkter, og de har derfor meldt dealsiderne til politiet og Forbrugerombudsmanden gennem deres brancheforening Horesta.

To andre danske restaurantkæder oplever nemlig også problemet. På Facebook har siderne også reklamer for tilbud om en gratis præmie eller gavekort til Jensens Bøfhus og Sticks'n'Sushi. Når forbrugerne så tilmelder sig, siger de samtidig ja til et abonnement på 499 kr. om måneden, men det er de ikke klar over.

40-50 igangværende sager

Forbrugerombudsmanden behandler netop nu 40-50 klager fra forbrugere over dealsitet. De klager over at være blevet pålagt et abonnement, som de ikke er blevet oplyst om eller har sagt ja til.

Firmaet bag de svindelanklagede hjemmesider har indtil nu snydt danske forbrugere for anslået op mod 150.000 kroner Det skriver Politiken.

Se McDonald's advarsel her

BRANCHENYT
Læs også