Genmab: Arzerra-studie fejler i fase III

Et studie med Genmab og Glaxosmithklines fælles kræftlægemiddel Arzerra, baseret på stoffet ofatumumab, har ikke nået sit primære endemål i et fase III-studie.

Genmab og Glaxosmithklines har fået negative prøvesvar fra deres fælles kræftlægemiddel Arzerra.  Pressefoto: Genmab

Det oplyser Genmab i en fondsbørsmeddelelse.

I studiet blev effekten af Arzerra målt op imod lægens valg af behandling for patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), der ikke responderer på behandling med stoffet fludarabin og som på grund af store tumorer i deres lymfeknuder ikke kunne behandles med alemtuzumab.

Men studiet nåede altså ikke sit mål, som var progressionsfri (den tid, der går fra den indledende behandling til, at sygdommen igen udvikler sig, red.) overlevelse. Medianen af patienternes progressionsfri overlevelse var 5,36 måneder, mens patienter der blev behandlet efter lægens valg nåede en progressionsfri overlevelse på 3,61 måneder, målt på medianen.

- Selvom ofatumumab i det store hele viste resultater på linje med tidligere data, er dagens resultat skuffende. På baggrund af dagens resultat forventer vi ikke at ansøge om at udvide indikationsområdet for ofatumumab i denne specifikke refraktære CLL population, udtaler Jan van de Winkel, Genmabs administrerende direktør, i fondsbørsmeddelelse.

122 patienter med bulky fladarabin-refraktært CLL har medvirket i studiet. Patienterne, der blev randomiseret til ofatumumab, fik en indledende dosis på 300 mg efterfulgt, en uge efter, af syv ugentlige doser på 2000 mg og efterfølgende, fire uger efter, 2000 mg hver fjerde uge over en samlet behandlingsperiode på 6-12 måneder.

Patienter i den anden behandlingsgruppe fik et behandlingsforløb valgt af en læge i op til seks måneder.

Genmab vil nu analysere studiets data nærmere.

Læs også
Top job