Ugebrev: Svært at tro på Roblons pessimisme

Indtil for et par år siden var Roblon et af børsens anonyme selskaber med en omsætning på ca. 100.000 kr. om dagen. Men de seneste år er investorerne gradvist blevet mere og mere opmærksomme på selskabet fra Frederikshavn med en omsætning på en kvart milliard kroner og 138 ansatte.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

En normalomsætning er nu omkring 500.000 kr. om dagen.

- Hvis man også medregner enkeltstående meget store handler, så ligger Roblon omsætningsmæssigt på samme niveau som Brøndby, RTX, Greentech og SP Group, oplyser ugebrevet.

Bedre end ventet

Roblon har ifølge ugebrevet selv medvirket til at øge handlen i aktien ved i begyndelsen af 2013 at gennemføre et aktiesplit.

- Interessen bliver næppe mindre efter offentliggørelsen af halvårsregnskabet 2013/14, hvor omsætningen blev som ventet, men hvor driftsresultat blev bedre end ventet, vurderer ugebrevet.

Ugebrevet har fundet, at Roblons regnskabsmeddelelser gennem de seneste år har præsenteret bedre resultater, end selskabet selv har ventet.

- Denne bevidste eller ubevidste undervurdering af egne evner er en interessant information, da det betyder, at man er nødt til at kalkulere med en opjustering i løbet af regnskabsåret for at kunne foretage en korrekt værdiansættelse af Roblon, skriver ugebrevet, der fremhæver at selskabet trods fremgang i første halvår ikke opjusterede.

- Hvis Roblon skal undgå endnu engang at overgå egne forventninger, skal indtjeningen i andet halvår blive næsten 40 pct. dårligere end i samme periode 2012/13, og det er næppe sandsynligt, skønner ugebrevet, der ser det som mere sandsynligt, at årsregnskabet 2013/14 vil indehold denne sætning fra sidste år:

- 2. halvår (...) blev endda betydeligt bedre end ventet i forbindelse med halvårsmeddelelsen.

Selvom ugebrevet venter, at Roblon endnu engang ender på et bedre bundlinjeresultat end de udmeldte forventninger lægger op til, så vurderes det, at den voldsomme kursstigning begynder at lægge en dæmper på kurspotentialet i aktien.

Ugebrevets konklusion er derfor:

- Det er efterhånden svært at tage selskabets pessimistiske attitude alvorligt, og vi ser Roblon som en god langsigtet investering.

Roblon lukkede fredag i 300 kr. efter en stigning på 2,7 pct., men aktien er siden nytår faldet 3,5 pct.

Læs også
Top job