Storaktionærer i spil i Aarhus Elite

Selskabet bag AGF vil gerne have nye og kapitalstærke personer ind i ejerkredsen.

Foto: Ilan Brender

Aarhus Elite kan få nye kontrollerende ejere, når sportselskabet skal ud og hente op mod 50 mio. kr. i ny kapital, efter nedrykning til den næstbedste række, som ventes at udløse et underskud på 27-32 mio. kr. i det kommende regnskabsår.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Bestyrelsesformand Lars Fournais oplyser til Økonomisk Ugebrev Ledelse, at han meget gerne ser nye storaktionærer i ejerkredsen. Og det kan antageligt også blive nødvendigt, da det kan blive vanskeligt at hente hele 50 mio. kr. hos de nuværende aktionærer.

- Dermed kan det ende med, at de nuværende småaktionærer ikke anvender deres tildelte tegningsretter under emissionen, som efterfølgende kan overtages af nogle få velhavende lokale folk, som bliver nye storaktionærer, skriver ugebrevet.

Flere større aktionærer

Formanden ønsker dog ikke, at oplyse, om han allerede nu har uformelle tilkendegivelser fra en eller flere lokale velhavere.

- Men vi vil meget gerne have kapitalstærke folk ind i ejerkredsen, som vi har set i flere af de andre danske fodboldklubber. Vi ønsker at holde fast i de nuværende aktionærer, men det udelukker ikke, at der kommer flere større aktionærer ind i ejerkredsen, siger han.

Aktuelt er situationen ifølge ugebrevet, at Aarhus Elite skal hente op mod 50 mio. kr.

- I forhold til den aktuelle børsværdi på 76 mio. kr., og det forhold at den type emissioner typisk gennemføres til en voldsom rabatpris, måske under halvdelen af den aktuelle børskurs, vil nye aktier for 50 mio. kr. kunne sættes sig på mere end halvdelen af aktiekapitalen, vurderer ugebrevet.

Kontrol over klubben

Dermed kan nye storaktionærer teoretisk set komme til at sætte sig på kontrollen over klubben, eller som minimum flere af sæderne i bestyrelsen.

I børsmeddelelsen oplyser selskabet:

- For at sikre et fornuftigt kapitalberedskab har bestyrelsen i Aarhus Elite derfor besluttet, at selskabet i forlængelse af offentliggørelse af årsrapport 2013/14 i efteråret vil gennemføre en kapitaltilførsel i form af en fortegningsemission, der skal tilvejebringe et kapitalberedskab, der er så solidt, at det kan sikre den ro og stabilitet, som kan understøtte det lange seje træk, der forestår med at bringe AGF solidt tilbage i Superligaen og sikre, at langsigtede sportslige ambitioner kan indfries.

Det tolker ugebrevet, som at klubben ikke har tænkt sig at skrue synderligt ned for personaleomkostninger, herunder spillerlønninger, i den kommende sæson. Der satses således på et hurtigt comeback til den fineste række - Superligaen - og det kommer til at koste penge.

En aktie i Aarhus Elite kunne fredag købes for 0,75 kr.

Læs også
Top job