Asien: Generelle stigninger i de asiatiske aktier

De asiatiske aktiemarkeder ligger mandag morgen til generelle stigninger med det regionale indeks på vej mod sin største kvartalsvie fremgang siden september på baggrund af stigninger i teknologiaktierne.

Det skriver Bloomberg News.

- Der er solid støtte i markedet. Fokus er skiftet fra at være på pengepolitisk stimulus til nu at rette sig mod økonomiske nøgletal. Investorerne køber aktier ud fra gode økonomiske rapporter, siger Junya Naruse, chefstrateg hos Daiwa Securities Group, til Bloomberg News.

Tirsdag kommer tal for den kinesiske produktion, HSBC's endelige industri-PMI, samt Bank of Japans oversigt over erhvervslivets forventninger.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,4 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,3 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,6 pct. Det australske ASX-200-indeks falder med 0,5 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,9 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,4 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 0,6 og 0,7 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,2 pct.

Den taiwanske chipproducent Inotora Memories stiger 5,4 pct. og leder derved an i informationsteknologisektoren. China Telecom, som er leverandør af internet- og telefonservice, stiger 3 pct. i Hongkong i kølvandet på en myndighedsgodkendelse af et nyt netværk.

Nitori Holdings, som driver en møbelkæde, stiger 4,2 pct. i Tokyo, efter at selskabets kvartalsvise indtjening overgik forventningerne.

Læs også
Top job