Dansk BNP-vækst var stærk

Der er mandag formiddag fremlagt den reviderede opgørelse over BNP for første kvartal, og her blev den stærke vækst bekræftet ifølge Jyske Bank. De reviderede nationalregnskabstal fra Danmarks Statistik viser, at BNP steg med 0,8 pct. i 1. kvartal mod 0,9 pct. i den første opgørelse.

Tendensen vil man gerne lave om i Østjylland, og derfor har Business Region Aarhus og Capnova skabt initiativet Capnova Link, der skal hjælpe virksomhederne til at rejse flere midler til udviklingsprojekter gennem fonde. Foto: Colourbox

 - På underkomponenterne er det interessant, at privatforbrugsvæksten er nedjusteret. Renset for effekterne fra efterårets storme (der også påvirker vækstraterne i 1. kvartal) viser privatforbruget nu nulvækst mod tidligere en fremgang på 0,4 pct. Til gengæld er væksten i vareeksporten opjusteret fra et lille fald til en fremgang på 0,4 pct., skriver seniorøkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank.

Seniorøkonomen hæfter sig ved, at man derved er tilbage ved det seneste års trend, hvor eksporten har trukket læsset, mens privatforbruget ligger underdrejet. Men fremadrettet ses der håb for privatforbruget med de seneste indikatorer.

Læs også
Top job