Analytikere tror på Matas-aktien

Ifølge to analytikere fra Aktieinfo er Matas-aktien en god, langsigtet investering.

Foto: Peter Klint

Allerede om to år er Matas' gæld nede på det ønskede niveau, og det kan åbne for enten højere udbytte til aktionærerne eller nye, større investeringer. Sådan lyder vurderingen fra aktieanalytikerne John Stihøj og Lau Svenssen, Aktieinfo, i 'ugens aktie' i Berlingske Business (log in påkrævet).

Analytikerne, der ikke ejer aktier i Matas, anbefaler køb af aktien, men stiller sig dog undrende over for særligt ét aspekt.

"Stylebox har vi ingen tiltro til, da der mere er tale om personlig pleje end salg af produkter med høj avance. Eksperimentet blev overtaget efter en tidligere ejer. Vi mener, at det er en overspringshandling, som forsinker ledelsen i opgaven med at finde frem til en dynamisk forretningsplan," skriver de to analytikere i Berlingske Business.

Stylebox baserer sig på både professionel hår- og neglepleje samt studiolines inden for makeup i den højere ende prismæssigt. Tilbage i september 2013 sagde topchef i Matas, Terje List, blandt andet følgende omkring Stylebox til MedWatch.

”Lige nu er der lidt for mange, der betragter Stylebox-butikkerne som lidt for fine og lidt for svært tilgængelige. Der er meget lys i loftet, og det ser godt ud. Det er lidt en barriere, men den forsøger vi at få nedbrudt over tid,” sagde Matas-topchefen.

Han udtrykte ved den lejlighed samtidig ærgrelse over, at netop Stylebox af mange blev opfattet som et luksuskoncept. Matas har tidligere meddelt, at man mener, der er plads til omkring 50 Stylebox-butikker i Danmark, mens Poul Ernst Jessen, analytiker i Danske Bank, som har været med til at børsnotere Matas, mener, der er plads til omkring 10.

Læs også
Top job