Obligationer: Renten ligger stille efter inflationstal

Det danske obligationsmarked ligger relativt stille mandag middag på en dag, hvor handlernes fokus har været rettet mod inflationstal for eurozonen i juni, der dog helt som ventet viste fortsat at befinde sig på et lavt niveau.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation med udløb i 2023 ligger ved middagstid i 1,29 pct., hvilket var det samme som lukkeniveauet fredag. Rundt i Europa er tendensen den samme, da renterne bevæger sig relativt stille med mindre rentefald som den overordnede tendens.

Det første estimat fra Eurostat over inflationen i eurozonen viste, at inflationen steg 0,5 pct. i juni. Ifølge Bloomberg News var det helt på linje med, hvad der på forhånd var ventet i markedet.

I maj var inflationen ligeledes på 0,5 pct., og siden januar 2013 har inflationen i eurozonen ligget under de 2,0 pct., der er det niveau, som Den Europæiske Centralbank, ECB, sigter efter at ramme. Udviklingen fik tidligere på måneden ECB til at sænke sine ledende rentesatser, hvilket betød at satserne på indlån kom i minus.

- Lav inflation er kritisk for ECB, da de lave prisstigninger i værste fald kan få forbrugere og virksomheder til at udskyde forbrug og investeringer i forventning om, at alting bliver billigere i fremtiden. Endnu er problemet ikke akut, da de fleste forbrugere fortsat forventer, at priserne om et år vil være højere end i dag, vurderer Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank, i en kommentar efter offentliggørelsen af tallene.

Tidligere mandag har der derudover været statistik for det tyske detailsalg, som faldt med 0,6 pct. på månedsbasis i maj. Det var noget dårligere end ventet, i det økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en fremgang på 0,8 pct. i måneden.

Senere mandag kommer der desuden et par nøgletal fra den anden siden af Atlanten i form af Chicago-PMI og statistik for igangværende bolighandler.

Chicago-PMI ventes at være faldet til 63,0 i juni fra 65,5 måneden før ifølge et estimat fra Bloomberg News. De igangværende bolighandler ventes at være steget 1,2 pct. på månedsbasis i maj.

Læs også
Top job