Højeste appetit på selskaber i syv år

Lysten til at købe op eller fusionere ligger på det højeste niveau i syv år.

Den høje aktivitet kan fortsætte i måneder endnu, hvis ikke markedet udsættes for geopolitiske eller økonomiske chok, skriver Reuters.

- Virksomheder har strategisk rationaler for at foretage handler, de har likviditet til at gennemføre handler og de kan låne yderligere midler til rekordlave renter. Det er noget, der ligner en perfekt storm, når det gælder handler, siger Frank Aquila, som er M&A-jurist hos Sullivan & Cromwell, til Reuters.

Sidste store bølge af M&A (opkøb og fusioner, red) var i 2007, da kapitalfonde brugte billige penge til overtagelser, men dette års boom er ifølge Reuters anført af rige og likviditetspolstrede virksomheder med stærke balancer, såsom Pfizer, Comcast og General Electric.

- Vi har endelig set tilbagekomsten af den strategiske opkøber, siger Greg Lemkau, som er medansvarlig for global M&A hos Goldman Sachs Group ifølge Reuters.

Hidtil i år har M&A-volumenen ligget på 1.750 mia. dollar, hvilket er 75 pct. over niveauet i samme periode sidste år. Stigningen er til trods for, at antallet af globale handler er faldet en smule til 17.698 fra 17.820 året før.

Læs også
Top job