Aktier Europa: Overvægt af minusser i stille marked

Lavprisluftfartsselskabet Easyjet falder efter en sænket anbefaling hos Bank of America, imens Mecom stiger voldsomt efter frasalget af hollandske og danske aktiviteter. Tyske Siemens nyder godt af en positiv anbefaling hos Citigroup. Alt i alt er det uensartede udsving, som præger aktiemarkederne i Europa.

Det tyske Dax30-indeks ligger med en stigning på 0,13 pct. til 9827,6, imens det britiske FTSE100-indeks falder med 0,24 pct. til 4417,9.

Mecom-aktien stiger med 32,9 pct. til 152,79 pence efter morgenstundens meldinger om et frasalg af hollandske Wegener samt danske Berlingske Media til belgiske De Persgroep. Den samlede pris var på 1,83 mia. kr. JyllandsPosten skriver, at De Persgroep tidligere har lagt et opkøbstilbud på Wegener for 1,64 mia. kr.

Easyjet-aktien dykker med 5,8 pct. til 1375 pence, efter at Bank of America har sænket sin anbefaling på aktien til underperform fra neutral. Det amerikanske finanshus skriver, at Easyjets resultat snart vil blive ramt.

Syngenta, som producerer såsæd og sprøjtemidler, falder med 1,7 pct. til kurs 327,8 sfranc. Syngenta har fået sænket sin anbefaling hos JP Morgan til undervægt fra neutral. Syngenta var i begyndelsen af sidste uge omgærdet af opkøbsspekulationer grundet skriverier af Bloomberg News.

Tyske Siemens bliver sat til Citigroup focus-list, og får i samme ombæring gentaget sin købsanbefaling hos det amerikanske finanshus. Siemens stiger med 0,75 pct. til 96,68.

Læs også
Top job