Thorco fik et plus på en mio USD i år 1 med Clipper

Fusionen med Clippers multipurpose-flåde var den altoverskyggende begivenhed for Stadil-familiens rederi Thorco i 2013. Resultatet sidste år endte på en mio. USD, og 2014 ender nok med en rundt nul.

Foto: Charlotte de la Fuente

Med overtagelsen af Clippers multipurpose-flåde sidste år, tog Thorco et seriøst spring opad rangstigen over verdens største rederier inden for det segment af skibe, der sejler med lidt af hvert eller "odd-sized packages."

Med yderligere tilkøb af nødlidende og sikkert ganske billige skibe i 2013 endte flåden i det nye Thorco på omkring 100. Men selvom to rederier reelt blev til et enkelt, og der på den måde har fundet en form for konsolidering sted, så har det ikke betydet en svulmende bundlinje.

Resultatet før skat for Thorco Gruppen endte ifølge det nyligt offentliggjorte regnskab på et plus på en mio. USD ud af en omsætning på 190 mio. USD.

Tallene har derfor ikke rykket sig meget siden 2012, hvor omsætningen lød på 194 mio. USD, og før skat blev resultatet også på en mio. USD.

Alligevel er ledelsen tilfreds med millionen på bundlinjen.

Tilfredsstillende trods alt

"År 2013 har som de seneste år generelt været et vanskeligt år for den internationale skibsfart med mange betalingsstandsninger og konkurser til følge (...) Thorco Shipping A/S koncernens resultat for 2013 udgør USD 1,02 mill. før skat og minoriteter. Efter skat og minoriteter USD 0,72 mill. Det er således tilfredsstillende at konstatere, at Thorco Shipping A/S har realiseret et positivt resultat i disse vanskelige tider," hedder det i årsberetningen

2014 giver heller ikke umiddelbart grund til at juble i familien Stadil:

"Thorco Shipping A/S fortsætter sin strategi og vil fortsat udvide sine aktiviteter, såfremt de rette muligheder måtte opstå både mandskabsmæssigt og skibsmæssigt. Der forventes et cirka break even resultat i 2014 baseret på sædvanlig drift," skriver ledelsen om dette år.

Fusionen med Clippers multipurpose-flåde tilføjede Thorco Shipping A/S cirka yderligere 40 skibe og cirka 50 medarbejdere på verdensplan.

Bestyrelsen består i dag af Thor Stadil som formand og herudover Thomas Mikkelsen, som ligeledes er direktør i rederiet, og Christian Nicholas Stadil. Efter fusionen med Clipper indtrådte partner og en af Clippers to CEO's, Kristian Mørch, i bestyrelsen.

Læs også
Top job