Aktier USA: Blandet start på usikker Wall Street

De amerikanske aktieindeks åbner med meget små udsving på ugens første handelsdag, der samtidig er halvårets sidste.

Det brede S&P 500-indeks ligger efter fem minutters handel helt uændret, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset stiger 0,1 pct., og Dow Jones-indekset over 30 af de tungeste aktier falder 0,2 pct.

- Der er lidt nervøsitet om værdisætningen og det faktum, at volatiliteten stadig er meget lav. Folk har ikke rigtig så meget tiltro til markedets retning lige nu. Hvis oliepriserne holder sig på dette niveau eller højere på grund af øget geopolitisk risiko, skal der holdes nøje øje med den økonomiske effekt, udtaler Tim Gibbens fra Alliance Trust til Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg er aktierne i S&P 500-indekset steget til nær det højeste niveau, set i forhold til den forventede indtjening, i fire år. Også i absolutte tal er indekset tæt på sit rekordniveau fra for få uger siden.

Blandt selskaberne har finanshuset Piper Jaffray fået sat fokus på Yahoo, der kan sidde på et guldæg i form af 23 pct. af aktierne i det store kinesiske onlineselskab Alibaba, der nærmer sig en børsnotering.

Yahoo-aktien stiger 2,2 pct. til 35 dollar per aktie, svarende til en børsværdi lidt over 35 mia. dollar. Til sammenligning er alene ejerandelen i Alibaba ifølge analytikeres estimater værd omkring 24-60 mia. dollar.

Medicinalselskabet Mannkind har fået de amerikanske myndigheders godkendelse til at sælge insulin i inhalerbar form til patienter, der ikke har astma eller alvorlige lungesygdomme. Det er en god nyhed for selskabet, der har arbejdet på produktet i næsten et årti, og aktien reagerer da også med en stigning på hele 11,9 pct. til 11,19 dollar.

Eftermiddagens opmærksomhed retter sig blandt andet mod opgørelsen over igangværende bolighandler i USA i maj. Her ventes der en stigning på 1,2 pct. i forhold til april. Chicago PMI-indekset forudses til gengæld at falde til 63,0 i juni fra 65,5 i maj.

Læs også
Top job