Obligationer: Renten stort set uændret

Efter mindre udsving i begge retninger endte den toneangivende 10-årige danske statsobligation mandagen samme sted, som den havde sluttet fredagen: lige omkring en rente på 1,29 pct.

Generelt lå renterne overordentligt stille på et sommerferieramt marked, der ikke havde mange fokuspunkter at rette opmærksomheden imod.

Inflationstal for eurozonen i juni viste sig helt som ventet fortsat at befinde sig på et lavt niveau, nærmere betegnet 0,5 pct., ifølge det første estimat fra Eurostat.

I maj var inflationen ligeledes på 0,5 pct., og siden januar 2013 har inflationen i eurozonen ligget under de 2,0 pct., der er det niveau, som Den Europæiske Centralbank, ECB, sigter efter at ramme. Udviklingen fik tidligere på måneden ECB til at sænke sine ledende rentesatser, hvilket betød at satserne på indlån kom i minus.

I USA udviklede indkøbschefernes forventningsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, sig med et indeks i juni på 62,6 lidt dårligere end ventet. Markedet havde ifølge Bloomberg News havde ventet et fald til indeks 63,0 fra 65,5 i maj.

Til gengæld steg antallet af igangværende bolighandler i landet med 6,1 pct. i maj sammenlignet med måneden før. Det var en større fremgang end ventet, da økonomer ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 1,5 pct.

Det gav kortvarig uro i renten, men alt i alt udlignede de to reaktioner stort set hinanden, så der på mange måder kunne meldes om status quo på rentemarkedet i Nordeuropa.

Portugal kunne dog ikke nyde samme rolige tilstande. Renterne steg kraftigt her, efter at en del portugisiske banker pludselig var sat i skammekrogen på aktiemarkedet med store kursfald. Det skyldtes justering af porteføljerne op til udløbet af første halvår, fortalte Søren Mørch, chefobligationshandler hos Danske Bank, i en kommentar til Bloomberg News.

Den 10-årige portugisiske rente sluttede 8 basispoint højere i 3,63 pct.

Læs også
Top job