Goldman Sachs: Sex, drugs and banking

To tidligere, kvindelige ansatte hos den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, Christina Chen-Oster og Shanna Orlich, lægger nu sag an mod Wall Street-giganten med den påstand, at de blev nægtet ligeløn og forfremmelser, og at banken er hjemsted for en drengeklub, hvor alkohol, strip og sexisme er tilladt. Det skriver The Independent.

Goldman Sachs har fået et søgsmål på nakken af to tidligere kvindelige ansatte.  Foto: Richard Drew/AP

- Der er bevis for, at Goldman Sachs i overvældende grad år efter år behandler kvinder som andenrangsansatte ved at tillade en kultur med frygt og hævngerrighed i stedet for at ændre det. Der foregår systematisk kønsdiskriminering, fremgår det af søgsmålet.

- Goldman Sachs er en drengeklub, hvor møder bliver afholdt på stripklubber, skriver kvinderne endvidere.

De to kvinder er ikke tilfredse med, at arbejdsrelaterede møder blev afholdt på stripklubber, da de mener, det er centrum for sexisme og en sfære, hvor kvinder ikke er hører hjemme. Og de har frygtet, at det ville gå ud over deres karriere og avanceringsmuligheder, hvis de klagede over det.

Det er ifølge søgsmålet ikke første gang, at Goldman Sachs tillader, at overordnede går over stregen med sine ansatte. I 2005 blev nye medarbejdere ved ansættelsen angiveligt instrueret i ikke at bogføre udgifter til underholdning såsom besøg på stripklubber.

Læs også