Her er verdens rigeste lande

Se hvor Danmark ligger på Verdensbankens liste over verdens rigeste stater.

Danmark er verdens syvende rigeste land, det viser en ny opgørelse fra verdensbanken. Arkivfoto: Lærke Posselt

Bankhemmeligheder og udvinding af olie er fortsat den rigtige vej at gå, hvis man som land vil være rigt. På Verdensbankens liste over verdens rigeste lande ligger Luxembourg, Norge og Qatar nemlig stadig i top tre.

Hvert år laver verdensbanken en oversigt over, hvor rige de enkelte lande er mål på BNP pr. indbygger. Her opgør verdensbanken summen af den samlede værdi, som et land producerer og deler det med antallet af indbyggere.

Schweiz rykker ned ad listen

Mens bank- og finanssektoren giver Luxembourg en klar førsteplads som verdens rigeste land, har Schweiz, som ellers også lever godt af en stor bank- og finanssektor måtte kravle et trin ned ad listen.

Schweiz formår ganske vist at øge sit BNP fra godt 430.000 kr. pr. indbygger i 2012 til over 440.000 kr. pr. indbygger sidste år. Men det er ikke nok til at bevare 4. pladsen.

Med sin enorme kasino-industri har den lille ø Macao, der er en tidligere portugisisk koloni, nemlig indtaget pladsen som verdens fjerde rigeste land. Macao har nemlig øget sit BNP pr. indbygger med knap 80.000 kr. på bare et år.

Danmark er verdens 7. rigeste land

Efter Schweiz sniger Australien sig ind som verdens sjette rigeste land foran Danmark. Selvom Danmark dermed ligger i top ti, sammen med nogle af de helt tunge drenge, er der langt op til den rigdom, som Luxembourg har.

I Luxembourg er BNP’et pr. indbygger over 600.000 danske kr., mens vi i Danmark ligger på lidt over det halve.

Efter Danmark kommer Sverige og Singapore på henholdsvis ottende og niende pladsen. På tiende pladsen ligger USA, som med vækst i BNP'et skubber Canada ud af top ti.

Se hele Verdensbankens liste over rigdommen i de enkelte lande her.

BRANCHENYT
Læs også