Det er ikke altid lige fedt at eje Louis Vuitton, Marc Jacobs og Dior

Luksusselskabet LVMH, der bl.a. står bag mærkerne Louis Vuitton, Marc Jacobs og champagnen Dom Pérignon straffes fredag på børsen i Paris efter sent torsdag at have leveret et skidt regnskab.

Efter et regnskab, der ikke lever op til forventningerne, står ejerne af aktier i LVMH-koncernen til økonomiske øretæver. Foto: Eric Risberg/AP

LVMH-aktien falder med godt 6,4 pct. til 132,15 euro, den værste udvikling blandt alle i de paneuropæiske Stoxx 600-indeks. Næstnederst ligger i øvrigt et andet luksusmærke - Christian Dior - der trækkes med ned. Dior-aktien falder 5,3 pct.

Både omsætning og resultat skuffede de analytikere, der havde leveret estimater til Bloomberg News.

Omsætningen blev i første halvår på 14 mia. euro mod en forventning om 14,23 mia. euro.

Presset i Asien

Første halvårs overskud fra fortsættende aktiviteter blev 2,58 mia. euro mod en forventning om 2,76 mia. euro.

Stigningen i momssatsen i Japan har blandt andet påvirket negativt og salget til kinesere, der typisk foregår i Hongkong, er også ramt, fortæller LVMH.

LVMH har en lang række kendte luksusmærker mærker i folden, blandt andet Louis Vuitton, Fendi og Donna Karan. Der er også vin og spiritus i koncernen i form af Moët Hennessy, der producerer champagne og cognac, samt navne som Dom Perignon, Veuve Cliquot, Krug og Glenmorangie. LVMH sælger også parfume samt ure fra Bulgari og Hublot. Det ældste varemærke er vinproducenten Château d'Yquem, der stammer tilbage fra 1593.

BRANCHENYT
Læs også