Baggårdsdrenge vil udfordre Den Blå Avis med en skruetrækker

Fem københavnske iværksættere sælger brugt elektronik for millioner.

Fra dette kvistkontor køber, istandsætter og sælger Phonetrade mellem 50 og 80 enhede om ugen.  Foto: Phonetrade

Fra et beskedent kvistkontor i Bredgade i København har fem unge mænd på få måneder forvandlet danskernes brugte elektronik til en millionforretning.

Med computer og skrutrækker som vigtigste arbejdsredskaber køber de brugte, ødelagte iPhones, tablets og computere, som de istandsætter og sælger videre direkte via deres webshop.

Iværksætterne, der alle er mellem 20 og 26 år gamle, solgte det første stykke brugte elektronik ved udgangen af 2013, og for godt en måned siden rundede Phonetrade ApS den første million i omsætning.

Siden er det kun gået stærkere.

"Vi knokler hver dag i ugen, og alle på holdet er supermotiverede og sultne. Vi havde ikke forventet så meget salg i sommerferieperioden, men vi har  sat salgsrekord i de to varmeste uger i år, så vi har virkelig fået noget at se til," siger Frederik Fisker, der er ansvarlig for økonomien hos Phonetrade.

Fakta

Phonetrade.dk kan du både sælge og købe brugte smartphones, tablets og computere.

Folkene bag:

  • Morten Zachariasen, 22, salg og marketing.
  • Dennis Larsen, 22, kunde- og kommunikationsansvarlig.
  • Frederik Fisker, 20, indkøbs- og økonomiansvarlig.
  • Frederik Fallenkamp, 26, udviklingsansvarlig.
  • David Lilic, 20, ansvarlig for lager og reparationer.

Lokum i baggården

Siden opstarten har de fem iværksættere haft knap 600 enheder forbi kontoret og reparationsbordet i København, og i øjeblikket dumper mellem 50 og 80 telefoner, tablets og computere ind ad døren. Klar til at blive fikset og solgt videre.

Succesen kommer dog ikke af sig selv. Alle fem arbejder fuld tid på projektet, og der er stadig enorme markedsandele, som Phonetrade endnu ikke er i nærheden af.

Phonetrades største konkurrent er brugtsalgsgiganten Den Blå Avis.

Men selvom man er en lille virksomhed, hvor alderspræsidenten er 26 år gammel, og hvor medarbejderne må vade i baggården for at komme på toilet, så kan man sagtens udfordre de store drenge.

"Vi holder øje med alle konkurrenter på markedet, og det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vi går direkte efter at udfordre DBA's position som markedsleder," siger Morten Zachariasen, der er salgsansvarlig hos Phonetrade.

En sikker handel

Og det er et marked med potentiale. Ifølge en opgørelse, som Spar Nord og Den Blå Avis lavede i oktober 2013, blev der i de første 10 måneder af 2013 sat iPhones til salg for knap 200 mio. kr.

De penge vil Phonetrade gerne have fat i, og den unge virksomhed mener, at den kan tilbyde noget, som DBA ikke kan hamle op med.

Bl.a. yder Phonetrade seks måneders fuld garanti på funktionaliteten ved siden af den 24 måneders lovpligtige reklamationsret. Samtidig kan kunderne købe den brugte elektronik uden at være bekymret for, at det er stjålet.

"Vi tjekker, om der skulle foreligge en tyverianmeldelse på alle enheder, inden vi tager dem ind. Vi tager kunden i hånden og tager det ansvar, som du står alene med i en privat handel," siger Morten Zachariasen.

Phonetrade.dk forventer at fordoble sin månedsomsætning inden udgangen af 2014 og ende året med en større millionomsætning, og at mindst én ekstra medarbejder skal rykke ind i kvistkontoret.

Indtil videre har Phonetrade udelukkende markedsført sig i Danmark. Men næste år vi selskabet være online i flere lande.

Læs også
Top job