TDC siger farvel til 800 ansatte

TDC kaster sig ud i sin hidtil mest omfattende outsourcingrunde og nedlægger 800 stillinger.

Foto: Casper Balslev

I en pressemeddelelse oplyser telegiganten, at man har indgået en aftale med firmaet Sitel, der er blandt verdens største udbydere af kundeservice- og support.

Fakta om aftalen
  • Ca. 800 medarbejdere i bl.a. supportfunktioner i København, Aarhus og Sønderborg er omfattet. I Sønderborg omfatter det medarbejdere i det TDC-ejede CCE (Contact Center Europe).
  • Aftalen træder i kraft 6. oktober, og medarbejderne fortsætter på uændrede løn- og ansættelsesvilkår og med samme arbejdsplads som hidtil.
  • Sitel vil gradvist og i forbindelse med fratrædelser flytte job fra København og Aarhus til hhv. Sønderborg og fra foråret 2015 også til London. Flytning af job til Sønderborg og London ventes gennemført med udgangen af 2015.
  • Sitel venter, at der ved udgangen af 2015 vil være ca. 150 TDC-supportere i afdelingen i London. Sitels afdeling i London varetager allerede i dag support for andre danske firmaer, og medarbejderne er typisk danskere bosiddende i England.
  • Sitel er amerikansk ejet og tæller i dag flere end 56.000 ansatte i 23 lande. Virksomheden har 110 kundeservice-centre over hele verden og tilbyder kundeservice og support på 40 forskellige sprog.
  • Sitel kom til Danmark i 2002 og har i dag ca. 100 ansatte i sin afdeling i København.
Kilde: TDC
Mens aftalen betyder, at omkring 800 TDC-medarbejdere fra oktober må vinke farvel til telegiganten, glæder TDC-ledelsen sig over aftalen og de medfølgende besparelser.

»Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået en aftale med Sitel om at varetage vores support. Det sikrer en fremragende supportfunktion, og samtidig frigiver det ressourcer, som gør det muligt for os over tid at levere væsentligt bedre kundeservice,« siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC Group.

Job skal flyttes

Aftalen træder i kraft den 6. oktober, og medarbejderne fortsætter på uændrede løn- og ansættelsesvilkår, men altså som ansat hos Sitel.

Det amerikansk-ejede selskab vil gradvist flytte job fra København og Aarhus til henholdsvis Sønderborg og fra foråret 2015 også til London. Flytning af job til Sønderborg og London ventes gennemført med udgangen af 2015.

3.000 mand på tale

Jyllands-Posten omtalte allerede i begyndelsen af juni, at TDC var på vej med aftaler, der ville rundbarbere antallet af medarbejdere i den danske del af forretningen markant.

Dengang pegede interne TDC-kilder på, at outsourcing-øvelsen kan ende med, at op mod 3.000 TDC-ansatte får ny arbejdsgiver enten i eller uden for Danmark.

»Samlet kan det ende med, at TDC outsourcer op mod 3.000 mand, deriblandt også de kørende teknikere,« lød det fra en TDC-ansat.

Spareprojekt

TDC-ledelsens indhug i medarbejderstyrken er et direkte resultat af, at topchef Carsten Dilling i januar søsatte projekt ”Fremtidens Driftsmodel”, der skal gennemgå TDC-forretningen med en tættekam for at finde opgaver, der kan udføres billigere uden for huset.

Sitel-aftalen er det første resultat af topchefens seneste spareprojekt.

BRANCHENYT
Læs også