ECB fastholder renten

Den Europæiske Centralbank fastholder som ventet renten på 0,15 pct.

Foto: AP/Michael Probst

Den Europæiske Centralbank (ECB) fastholder den ledende rente på rekordlave 0,15 procent. Det oplyser banken efter sit månedlige møde om renten torsdag.

Og det var helt som ventet, siger Helge J. Pedersen, global cheføkonom i Nordea, i en kommentar.

- Selvom inflationen i euroområdet er rekordlav på blot 0,4 procent og dermed langt under målsætningen på knap to procent, valgte ECB som ventet at holde renten uændret på rådsmødet i dag, siger han.

Den lille bazooka

Senest, ECB pillede ved renten, var i juni. Centralbankchef Mario Draghi sænkede 5. juni ECB renten med 0,1 procentpoint til det nuværende niveau på grund af den lave inflation i euroområdet.

- I juni kom den lille bazooka fra ECB - og banken afventer med stor sandsynlighed effekten heraf, før den eventuelt igen vil komme med nye initiativer til at få gang i væksten og dermed i sidste instans også inflationen, siger Helge J. Pedersen.

Fokus rettes nu mod pressemødet torsdag klokken 14.30. Helge J. Pedersen vil lytte specielt efter centralbankchef Mario Draghi's vurdering af de geopolitiske risici, som i den grad har sat dagsordenen på de finansielle markeder for øjeblikket.

BRANCHENYT
Læs også