Internet på vej i gadelamperne

To danske kommuner vil rulle gratis internet ud via gadelamperne.

Street Wi-Fi-lampen, som i første omgang skal sættes op i Brønderslev og Viborg PR-foto: S-light

Viborg og Brønderslev kommuner vil sætte nye gadelamper op, som ud over at lyse også indeholder trådløst højhastighedsinternet. Det skriver den danske lysproducent S-Light i en pressemeddelelse.

Gadelamperne, som får navnet Street Wi-Fi, er udviklet af S-Light og fiberselskabet Bredbånd Nord.

De to kommuner fortæller, at man har valgt gadelamperne med trådløst internet, fordi samfundet har et stigende behov for at være online.

Lamper skal udskiftes

Samtidig gør et nyt EU-direktiv kviksølvs-baserede gadelamper ulovlige ved udgangen af 2015.

"Vi vil gerne give turister og vores borgere de bedste muligheder, og Street Wi-Fi-lampen er en god ide. Derfor vil vi gerne teste den nye lampe, hvilket passer godt med, at vi næste år skal have udskiftet mange af vores gadelamper," siger Karsten Frederiksen (C), der er formand for Teknik og Miljø i Brønderslev Kommune.

Internettet kan give tilbud

Christian Ingerslev Sørensen, der er salgs- og marketingsdirektør i Bredbånd Nord, ser store muligheder ved at udbrede det trådløse internet i gadelamperne.

"Hastigheden på internettet kan komme helt op på 1 Gbit. Det giver helt nye muligheder blandt andet i gågademiljøet. Når kunderne er koblet på det gratis Wi-Fi, kan de eksempelvis modtage informationer eller tilbud, når de befinder sig ved en forretning, et museum, et busstoppested osv.," siger Christian Ingerslev Sørensen.

I Brønderslev begynder man med at sætte Street Wi-Fi-lamperne op ved banegården. Begge kommuner åbner for internetadgangen i løbet af efteråret.

Læs også