Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Hungry tjener nu penge

Hungry satsede stort på at udfordre Just Eat, og det ser ud til at lykkes.

Hungry tjener nu for første gang penge, efter de har satset på at udfordre Just Eat. Foto: Thomas Emil Sørensen

Den nye takeaway-satsning Hungry, der blev stiftet i november 2012 som en direkte konkurrent til Just Eat, tjener nu for første gang penge på forretningen.

Det glæder Rune Risom, der er administrerende direktør for Hungry, at der nu er grønne tal på bundlinjen, når det månedlige regnskab skal gøres op. Fra start af satsede Hungry nemlig stort på, at det skulle blive en god forretning.

"Vi var fra start godt klar over, at der skulle en stor investering til, hvis vi skulle ind at etablerer os på et marked, der i forvejen var så domineret af Just Eat. Det er både i forhold til teknologi og markedsføring til at få budskabet ud om, at vi er her," siger Rune Risom.

Han fortæller, at det ikke er fordi, at Hungry skærer ned i udgifterne til f.eks. markedsføring, men derimod et udtryk for, at kunderne nu har taget firmaet til sig.

"Vi har ikke droslet ned på udgifterne. Vi fortsætter udfortrødent. Forretningen i sig selv giver på grund af mængden af kunder og restauranter nu en omsætning, der er større end vores udgifter," siger Rune Risom.

Flere firmaer har forsøgt at komme ind på takeaway-markedet, men det er få, der er lykkedes med det. Rune Risom tror, at forskellen på dem og Hungry er, at Hungry fra start satsede stort.

"Det, vi ser mange af de mindre spillere på markedet gør, er, at de laver aftaler med restauranter og får en hjemmeside op at køre, men så går de i stå derfra. Så lader de døren stå åben og håber, at verden kommer indenfor. Vi vidste fra start, at vi skulle gøre opmærksom på os selv, hvis vi skulle udfordre Just Eat," siger Rune Risom.

Rune Risom har tidligere arbejdet for Just Eat, ligesom Jesper Buch, der var med til at grundlægge Just Eat, er en del af den nye konkurrent Hungry. Jesper Buch solgte i 2008 aktiemajoriteten i Just Eat og har siden solgt resten af sine aktier.

Rune Risom siger, at der på nuværende tidspunkt ikke er planer om, at Hungry ligesom Just Eat skal gøres til en stor spiller på markedet og derefter sælges. Men det afhænger af mange ting.

"Lige nu kan vi se en forretning, der er lykkedes at komme i gang med, som vi havde forventet og håbet. Planen er nu at drive den forretning i mange år, men om der skal sælges på et tidspunkt, det er svært at sige. Det afhænger af interesse, og hvad der bliver budt, men det er ikke noget, der ligger i planerne nu," siger Rune Risom.

BRANCHENYT
Læs også