Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Fritidsrejsende kører langt for at flyve billigt fra Hamborg

Hamborg lokker de rejsende, når det er dansk højsæson.

På seks år er antallet af danske passagerer, der flyver fra Hamborg Lufthavn, steget fra 60.000 til 137.000. PR-foto

Hvorfor er Hamburg Airport populær blandt danske flyrejsende?

Lufthavnen ligger kun godt en times kørsel fra grænsen mellem Danmark og Tyskland, og der er motorvej det meste af vejen. For mange jyder er det hurtigere og billigere at køre til Hamborg end til København. Hamburg Airport har et langt større rutenet end eksempelvis Billund Lufthavn, så udbuddet er større. I foråret åbnede EasyJet en base i Hamborg og udvidede antallet af ruter fra 6 til 17. Samtidig er Ryanair begyndt at flyve fra den nordtyske lufthavn, så der er flere lavprisruter. Ikke mindst er billetterne som regel billigere, når det er skoleferie i Danmark, for i disse perioder ryger priserne i vejret.

Hvilken type passagerer kører fra Danmark til Hamborg?

Næsten 3 af 4 danske kunder rejser på ferie fra den nordtyske lufthavn. Feriegæster er parat til at køre længere for at spare på billetten end forretningsrejsende, som først og fremmest ønsker at spare tid. Fritidsrejsende flyver med rutefly ud i verden, men der er også et stort antal gæster, som flyver med charterfly fra Hamborg, fordi rejserne er billigere, når det er højsæson i Danmark.

Hvad gør lufthavnen for at tiltrække danske rejsende?

Hamburg Airport har en hjemmeside på dansk, så det er nemt for danske forbrugere at navigere. Lufthavnen annoncerer i danske medier og deltager i danske rejsemesser for at gøre opmærksom på mulighederne. Der arbejdes også på at skabe gode forbindelser med bus og tog fra Jylland.

Hvem taber på væksten i Hamborg?

Billund Lufthavn afgiver flest passagerer. Det er især rejsende fra det sydlige Jylland og Fyn, som kører til Hamborg, selvom de har væsentligt kortere til Billund.

Hvad kan Billund Lufthavn gøre?

Det er afgørende at have et godt udbud af ruter til de populære rejsemål og til attraktive priser. Billund Lufthavn må derfor arbejde hårdere for at overbevise flyselskaberne om, at de skal åbne ruter fra Billund. Især er det vigtigt at have mange lavprisruter.

BRANCHENYT
Læs også