Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bankfolk holder på pengene - og styrer lysterne

En mere påholdende bankverden har skabt trange tider for Zürichs sexindustri.

Lyset i Zürichs red-ligth-distrikt bliver dæmpet. For bankfolk, der har været de centrale mæcener for byens sexindustri og stripklubber, skærer i omkostningerne. Det skriver Bloomberg News, som pointerer, at faldet i den erotiske underholdningssektor sætter lys på en skiftende kultur i Zürich, hvor stillingerne inden for branchen bliver færre og færre, samtidig med at den offentlige opinion har vendt sig imod bankernes store bonusser.

I Zürichs Langstrasse bliver de erotiske steder lukket for at blive erstattet af hipsterbarer, teknoklubber og backpackerhoteller. Kevin Joliat, der er leder af natklubben Petit Prince, forklarer, at tiderne har ændret sig. Chefen for bankernes arbejdsgiverforening, Balz Stueckelberger, udtaler til Bloomberg News, at reglerne vedrørende bankernes udgifter er blevet strengere og strengere, hvor folk nu bruger en mere målrettet tilgang med flere processer og regler, hvor natklubber ikke fremgår.

Antallet af bordeller i Zürich er faldet fra en top i 2011 på 252 til 160 i slutningen af 2013, meddeler talskvinde for politiet Judith Hoedl, der også fremhæver, at antallet af prostituerede, der ankom til Zürich faldt sidste år til det laveste antal siden 2010. Gadeprostituerede er tilladt i byen på fastlagte tidspunkter og områder og alle sexarbejdere skal have en polititilladelse.

Sexindustrien i Zürich har udover bankfolks reducerede udgiftskonti også været ramt af højere omkostninger sammenlignet med Tyskland og Frankrig og øget konkurrence fra såkaldte saunaklubber, siger en talsmand for de schweiziske stripklubber Maurus Ebneter. Saunaklubber er ifølge Bloomberg News store bordeller, der er placeret uden for byerne, der tager et entrégebyr for adgang til pools, brusere og saunaer samt for at engagere sig med sexarbejderne på stedet.

BRANCHENYT
Læs også