Obligationer åbning: Renter fastholder rekordposition

Der er ikke sket de store forskydninger på det danske obligationsmarked fra åbningen mandag, hvor der indtil videre heller ikke har været meget nyt til at diktere en retning i hverken opad- eller nedadgående retning.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i november 2023 er mandag åbnet med en rente på 0,91 pct., og det er uændret i forhold til fredag - og i øvrigt også torsdag. Dermed holder den fast i det rekordlave niveau.

Der er ingen handel med den tiårige amerikanske T-bond på markedet i Tokyo på grund af den nationale amerikanske helligdag, Labor Day, og de planlagte offentliggørelser af nøgletal resten af dagen er heller ikke af tungere karakter.

Nøgletal bekræftede mandag morgen et fald i det tyske bruttonationalprodukt i andet kvartal på 0,2 pct. på kvartalsbasis. Det viste en endelig opgørelse over udviklingen, og det var også som ventet.

Det tyske nøgletal understreger en svag udvikling i den europæiske økonomi og understøtter vurderingen af, at det har lange udsigter, før Den Europæiske Centralbank (ECB) begynder at stramme pengepolitikken - faktisk tyder det forinden på yderligere lempelser. I den forbindelse bliver det interessant at se udfaldet af torsdagens rentemøde i banken.

BRANCHENYT
Læs også