Aktier åbning: Fin åbning med positiv stemning

Investorerne kan fortsat abstrahere fra Rusland/Ukraine-krisen og meldingerne fra denne kant, og en positiv tone præger mandagens ellers rolige åbning, hvilket sikrer en C20 Cap stigning på 0,4 pct. til 798,08.

Pandora-aktien stiger med 2,0 pct. til 432,1 kr. efter Pandora-aktien indledes med køb hos Bank of America Merrill Lynch, som giver aktien et kursmål på 520 kr. Pandora-aktien lukkede fredag med et fald på 0,94 pct. i 423,8 kr. Nordea venter, at meldingerne fra Bank of America afføder øget fokus på Pandora-aktien.

- Ligesom os vurderer storbanken (BoAML, red.), at Pandora er yderst fornuftigt prissat med udgangspunkt i selskabets vækst og udsigt til stigende udbytter og aktietilbagekøb i de kommende år skriver Nordea i sit morgenbrev.

FLSmidth åbner med en pæn stigning på 1,06 pct. i kurs 305,9, og aktien har de seneste dage klart sig godt uden de store nyheder fra selskabet.

D/S Norden stiger med 0,56 pct. til 180,5. Det amerikanske finanshus Jefferies venter fremgang i tørlastmarkedet. Jefferies hæver sin anbefaling på Pacific Basin og China Cosco til køb.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie stiger med 0,6 pct. til 14.290 kr. Mærsk-investorerne fik fredag sen eftermiddag regnskab fra den franske konkurrent CMA CGM, som er verdens tredje største rederi. Redderiet ser positivt på volumenudviklingen. CMA CGMs regnskab viste en omsætningsvækst på 3,7 pct. til 4,20 mia. dollar i andet kvartal, imens volumenvæksten var på 8,0 pct. til 3,1 mio. teu. EBIT steg 18,7 pct. til 204 mio. dollar. Kerne-EBIT-marginalen steg med 0,7 point til 4,9 pct. CMA CGM skrev, at volumen har været usædvanlig høj og at det har holdt en hånd under fragtraterne. Udviklingen (performence) ventes at blive fastholdt i tredje kvartal.

Calsberg-konkurrenten Heineken tjener 300 mio. euro på salg af mexicansk emballageenhed. Emballageaktiviteter Empagau bliver solgt til amerikanske Crown Holding for en samlet værdi på 1,23 mia. dollar for en enhed der i 2013 havde en omsætning på 495 mio. euro. Empagau laver dåser og glasflasker. Empagau vil fortsætte med at være leverandør til Heineken. Hollandske Heineken er konkurrent til Carlsberg.

BRANCHENYT
Læs også