Aktier middag: Ekstase på vestegnen efter Aggers hjemkomst

Efter en kortvarig højere start danser de danske aktier omkring nulpunktet ud på formiddagen mandag, hvor omsætningen blandt eliteaktierne ikke er overvældende.

Regnskabssæsonen for andet kvartal er forbi, og det kan mærkes på investorerne, der tager en puster, mens der i højere grad er fokus på de lidt mindre aktier. C20 Cap-indekset falder med 0,1 pct. til 794,11 kort efter klokken 11.00.

- Der er meget stille i dag, og USA har også lukket. Det er en rigtig stille start på ugen, vi har fået. Folk puster ud ovenpå regnskabssæsonen, og så kan det være, at aktiviteten vender tilbage senere på ugen, siger Mads Zink, der er chefhandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

Særligt aktien i fodboldklubben Brøndby er i fokus, efter hjemkomsten af Danmarks landsholdsanfører, Daniel Agger, og en sejr på 3-0 over FC Nordsjælland i weekenden.

Brøndby betegner selv den regnskabsmæssige betydning af købet af Daniel Agger som "begrænset", da handlen kom igennem via stor hjælp fra storinvestor og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, som har givet Daniel Agger i 50-års fødselsdagsgave til Brøndby.

Samtidig påvirker salget af angriberen Simon Makienok Christoffersen også fortsat positivt, og samlet set skaber det euforisk stemning på den københavnske vestegn. Brøndby-aktien stiger med 12,1 pct. til 2,60 kr.

I C20 Cap-indekset fører smykkeselskabet Pandora an efter rosende ord fra Bank of America - Merrill Lynch, der har indledt dækning af aktien med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 520 kr.

Det sender atter aktien op i nærheden af rekordniveau. Pandora stiger med 1,7 pct. til 431,10 kr. Kursrekorden for smykkeaktien lyder på 434 kr. og blev sat onsdag i sidste uge.

I bunden af eliteindekset befinder Danske Bank og kollegaen Nordea sig. Førstnævnte falder med 0,7 pct. til 158,30 kr., mens Nordea dykker 0,8 pct. til 73,15 kr.

Aktien i softwareselskabet Simcorp falder med 5,7 pct. til 157,50 kr., efter at selskabet afleverede sit regnskab for første halvår efter lukketid fredag. Simcorp havde fremgang på toplinjen, men tilbagegang på både driften og bundlinjen. Samtidig nedjusterede selskabet forventningerne til hele 2014.

Simcorp omsatte for 108,4 mio. euro i første halvår mod 103,1 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) faldt til 16,8 mio. euro fra 18,3 mio. euro i andet kvartal 2013. Nettoresultatet dykkede til 12,7 mio. euro fra 12,9 mio. euro et år tidligere.

Forventningerne til hele 2014's omsætningsvækst blev nedjusteret til 8-10 pct. fra tidligere 10 pct., mens overskudsgraden til gengæld nu ses ramme 24,5 pct. mod tidligere ventet 24 pct.

BRANCHENYT
Læs også