Obligationer middag: Rentebunden er fortsat ikke nået

De danske statsrenter fortsætter ned mandag formiddag, efter at renten på den toneangivende statsobligation med udløb i november 2023 tangerede bundrekorden i 0,91 pct. fredag.

Sidst på formiddagen falder den toneangivende rente med 1 basispoint til 0,90 pct., og billedet er stort set tilsvarende i det øvrige Europa.

Investorerne kan ikke hente inspiration fra det amerikanske kontinent mandag, idet amerikanerne holder fridag på grund af Labor Day, men til gengæld er der inspiration at hente fra nøgletal fra både Asien og Europa.

I Kina viste det officielle PMI-indeks et fald til 51,1 i august fra 51,7 i juli - og samtidig dårligere end økonomernes forventninger, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News lød på et fald til 51,2.

Europas ubetinget største økonomi, den tyske, viste tilbagegang i andet kvartal, viste den endelige opgørelse af bruttonationalproduktet (BNP) for perioden mandag morgen. Det tyske BNP faldt med 0,2 pct. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal - men det var dog helt som ventet blandt økonomerne.

Senere på morgenen blev det tyske PMI desuden revideret en smule ned i august, hvor indekset landede på 51,4 mod 52,0 i den foreløbige opgørelse. Økonomerne havde ventet et fald til netop 52,0 fra 52,4 i juli.

Renten på den toneangivende tiårige tyske statsobligation falder med et enkelt basispoint til 0,88 pct. sammenlignet med lukkeniveauet fredag.

I eurozonen var det samlede PMI-tal for august presset ned af den tyske opgørelse. Det endelige tal landede på 50,7 i august - uændret fra juli. Økonomerne havde ventet et indeks på 50,8.

Herhjemme viste PMI-opgørelsen for august et fald til 48,6 fra 50,2 i juli. Dermed indikerer indekset nu kontraktion. Opgørelsen har dog ikke haft nogen nævneværdig betydning for de danske statsrenter.

BRANCHENYT
Læs også