Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Topdanmark har foreløbig modtaget 400 anmeldelser

Skybruddet over København i weekenden har skabt travlhed hos forsikringsselskaberne, herunder hos Topdanmark, som mandag morgen havde modtaget 400 skadesanmeldelser.

Pressefoto: Topdanmark

Begivenheden ventes skadesmæssigt dog ikke at blive så omfattende som ved skybruddet over hovedstaden i 2011.

- Her til morgen havde vi modtaget godt 300 skadesanmeldelser på privatsiden og 100 på erhvervsvirksomheder. Vi forventer, at der kommer en del skadesanmeldelser fortsat her den kommende tid, siger kommunikationsdirektør Steffen Heegaard fra Topdanmark til Ritzau Finans.

Til sammenligning nåede selskabet ca. 13.000 skader i forbindelse med 2011-skybruddet, hvilket medførte en bruttoudgift for selskabet på omkring 700 mio. kr., hvoraf hovedparten dog blev dækket af genforsikring.

- Vi forventer, at det bliver noget mindre end i 2011. Både i forhold til antal og måske også gennemsnitsskade forventer vi, at det bliver en lidt mindre begivenhed, siger Steffen Heegaard.

Han tør dog ikke komme med et estimat for, hvor mange anmeldelser, selskabet vil ende ud med at få.

- Hvert skybrud og hver storm har sit helt specielle anmeldelsesmønster, og derfor er vi meget varsomme med at melde ud omkring forventet niveau, indtil vi er længere henne i forløbet, siger han.

Det, at begivenheden faldt uden for de flestes sommerferie og i weekenden kan dog betyde, at mange allerede har haft tid til at besigtige skaderne og foretage en anmeldelse.

- Det gode ved det er, at skybruddet skete natten til søndag, og langt hovedparten er kommet hjem fra sommerferie. Så formodentligt har vi modtaget en stor del af anmeldelserne allerede, fordi folk har været hjemme, vurderer Steffen Heegaard.

Nettoudgifterne for Topdanmark kan maksimalt løbe op i 75 mio. kr., da udgifter ud over det er dækket af genforsikret, men dertil kommer dog omkostninger til genindsættelse af genforsikringsaftaler.

BRANCHENYT
Læs også