Professor: DSB bør ærgre sig

Processen med at udvikle fremtidens DSB risikerer at blive forsinket efter direktør-exit.

DSB skal igennem endnu et af de hyppige direktørskift efter Jesper T. Loks opsigelse. HOLSTING KLAUS
DSB

For syvende gang siden årtusindskiftet skal DSB finde en ny direktør til stolen bag selskabets største skrivebord.

Det står klart efter, at DSB tidligere mandag meddelte, at adm. direktør Jesper T. Lok stopper på posten senest den 31. august næste år.

Den nuværende direktør har selv sagt op, fordi han har fået job i en virksomhed med "globale aktiviteter", og det er ikke nogen positiv udvikling for DSB, mener professor i ledelse ved Aalborg Universitet Anders Drejer.

"Det synes jeg bestemt, at bestyrelsen skal ærgre sig over. Som jeg ser det, har han håndteret DSB's udfordringer flot og sat rigtig mange ting i gang," lyder vurderingen fra Anders Drejer.

Han peger på, at Jesper T. Lok i sin godt to år lange regeringsperiode har klaret sig ganske godt igennem svære sager som håndteringen af de skandaleramte IC4-tog, Waterfront-sagen samt en omfattende sparerunde, der har sikret solide, sorte tal i DSB.

For godt 10 dage siden kunne DSB berette om et overskud på 466 mio. kr. for første halvår. Det stærke resultat blev samtidig signalet til ledelsen i DSB om at skifte strategi, så det ikke længere kun skal handle om at skabe et sundt selskab.

Fremover skal der tænkes på fremtidens togsystem, hvor en investeringsramme på omkring 100 mia. kr. venter i de næste 10-15 år.

Problemet ved Jesper T. Loks opsigelse er, at det risikerer, at forsinke processen.

"Han forlader skuden lige før, at det begynder at blive hårdt. Der venter flere effektiviseringer forude, men det er også nu, at det lange, seje træk kommer, hvor der skal høstes gevinster. Jo før de får en ny topchef på plads, jo bedre," siger Anders Drejer.

Han undrer sig over, at DSB allerede nu melder om direktørens opsigelse, når der et helt år til, at han stopper.

Han mener, at "der må stikke noget under", og at det måske kan hænge sammen med, at Jesper T. Loks kommende arbejdsgiver skal orientere børsen først om en udskiftning i ledelsen.

Men under alle omstændigheder stiller det DSB i en svær situation.

"For at undgå en situation med stor usikkerhed ser man ofte, at en direktør stopper umiddelbart efter annonceringen af hans afgang. Nu har man skabt en usikker situation internt i DSB, og man kommer til at stå i en dårlig forhandlingsposition," siger Anders Drejer.

DSB's bestyrelse med formand Peter Schütze i spidsen skal nu på jagt efter den næste direktør i det statsejede selskab, og Anders Drejer anbefaler, at man forsøger at sikre sig en person, der vil være indstillet på at give mindst fem år af karrieren til DSB.

Det skal ikke mindst ses i lyset af den hyppige udskiftning de seneste år.

"Desuden skal man have en person med politisk tæft, fordi man skal agere i forhold til et ministerium. En anden ting, man skal være god til, er at håndtere medierne, fordi alle har en mening om DSB.

Man skal også være utrolig god til intern kommunikation, fordi DSB er en gammel statslige organisation, hvor fagforeninger har en stærk interesse. Og så tror jeg, at man skal finde en person som Jesper Lok, der er god til at være i et maskinrum, hvor der kræves en vis teknisk viden om eksempelvis IC4," siger Anders Drejer.

BRANCHENYT
Læs også