Aktier Europa: Små udsving med fokus på Ukraine og ECB

De tre store europæiske aktiemarkeder ligger mandag eftermiddag med små udsving efter at EU overvejer nye sanktioner mod Rusland, og idet investorerne afvejer denne uges rentemøde i Den Europæiske Centralbank og ugens amerikanske nøgletal. Aktiviteten er også begrænset af at de amerikanske markedsdeltagere er fraværende som følge af Labor Day i USA. På den europæiske scene er der fremgang til Novartis efter positive data for et medikament mod hjertesvigt og BAE Systems stiger efter en løftet anbefaling.

Dax-indekset stiger 0,1 pct. til 9477 og Ftse-indekset falder 0,1 pct. til 6813. Det franske Cac-indeks ligger 0,1 pct. lavere i 4375.

Novartis stiger 4,0 pct. til 85,60 sfr. efter at et studie viser at den schweiziske medicinalgigant medikament LCZ696 mod hjertesvigt har afholdt flere patienter fra at dø eller blive indlagt end under en standard behandling, hvilket kan føre til en behandling af sygdommen, der påvirker 26 mio. mennesker på verdensplan. Finanshuset Deutsche Bank siger, at et blue sky-senarie med et salg på over 10 mia. dollar ikke er umuligt. Finanshuset Credit Suisse er en smule mere konservativ, men hæver dog topsalgsforventningerne til 4 mia. dollar om året fra tidligere 3 dollar om året.

BAE Systems stiger 2,7 pct. til 457 pence efter at finanshuset Bank of America har hævet anbefalingen på aktierne i den britiske våbenproducent til køb fra underperform, mens kursmålet løftes til 500 pence fra 389 pence. Finanshuset vurderer, at aktien bør stige på potentialet for løftede forsvarsbudgetter fra blandt andet USA, Saudi Arabien og Sverige efter de øgede globale spændinger. Yderligere vurderer finanshuset, at værdiansættelsen på en estimeret P/E på 11 for 2015 er attraktiv. 

Electrolux stiger 1,9 pct. til 180,70 skr. efter at finanshuset JPMorgan vurderer, at et opkøb af General Electrics hårde hvidevaredivision vil være positiv for den svenske producent af hårde hvidevarer. Finanshuset vurderer, at Electrolux kan udnytte de udsædvanligt lave finansieringsomkostninger til at skabe et potentielt betydeligt afkast til aktionærerne. JPMorgan estimerer med, at et opkøb kan fordoble det svenske selskabs amerikanske forretning og det vil kunne bidrage positivt med 25-30 pct. når fuld synergi er opnået.

Heineken løftes 0,4 pct. til 58,10 euro. Det hollandske bryggeri får en avance på 300 mio. euro ved frasalg af emballageaktiviteter i Mexico kaldet Empagau. Det blev solgt til amerikanske Crown Holding for en samlet værdi på 1,23 mia. dollar for en enhed der i 2013 havde en omsætning på 495 mio. euro.

BRANCHENYT
Læs også