Aktier: Sidepapirer stjal fokus på stille dag

Mandagens danske aktiehandel var stærkt præget af lukkedagen i USA, ligesom aktiviteten også led under, at regnskabssæsonen for andet kvartal blev afsluttet med udgangen af august.

Dermed var der ikke fundet anledning til den store ophidselse i C20 Cap-indekset, der efter en positiv start gik i tomgang og endte 0,1 pct. højere i 795,71.

Fokus samlede sig i stedet om særligt tre sidepapirer, mens investorerne kiggede frem mod blandt andet rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) senere på ugen.

- Der er en meget stille dag, og USA har også lukket. Det er en rigtig stille start på ugen, vi har fået. Folk puster ud ovenpå regnskabssæsonen, og så kan det være, at aktiviteten vender tilbage senere på ugen, siger Mads Zink, der er chefhandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

Blandt de danske aktier var der mandagen igennem specielt fokus på fodboldklubben Brøndby efter hjemkomsten af Danmarks landsholdsanfører, Daniel Agger, og en sejr på 3-0 over FC Nordsjælland i weekenden.

Brøndby betegner selv den regnskabsmæssige betydning af købet af Daniel Agger som "begrænset", da handlen kom igennem via stor hjælp fra storinvestor og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, som har givet Daniel Agger i 50-års fødselsdagsgave til Brøndby. Omvendt er der med garanti store forventninger til den sportslige betydning

Samtidig påvirkede salget af angriberen Simon Makienok Christoffersen også fortsat stemningen omkring Brøndby positivt, og samlet set skabte det ganske euforisk stemning på den københavnske vestegn mandag. Brøndby-aktien steg fra start til vejrs og endte 9,9 pct. højere i 2,55 kr.

Scandinavian Brake Systems (SBS) meddelte ud på eftermiddagen, at selskabet frasælger sin renoveringsproduktion af bremsecalipre til tyske FTW Automotive for 207 mio. kr. Frasalget betyder naturligt nok en nedjustering af omsætningsforventningerne til 2014, mens der til gengæld skrues op for forventningerne til driften.

SBS venter nu en omsætning på 940-1040 mio. kr. i 2014 mod tidligere ventet 1000-1100 mio. kr., mens forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) inklusive fortjenesten ved transaktionen løftes til 140-150 mio. kr. mod den tidligere forventning om 75-85 mio. kr.

Det var sød musik i investorernes ører, og SBS-aktien endte hele 16,3 pct. højere i 47 kr.

I C20 Cap-indekset førte smykkeselskabet Pandora an det meste af dagen efter rosende ord fra Bank of America - Merrill Lynch, der har indledt dækning af aktien med den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 520 kr.

Pandora steg med 1,7 pct. til 431,10 kr.

Med i toppen var også GN Store Nord, der ud på eftermiddagen meldte om en markant udvidelse af produktporteføljen i selskabets høreapparatforretning, GN Resound - under Made for iPhone-familierne, der består af Resound Linx og Beltone First.

Blandt andet lancerer selskabet sit første reelt kompetitive høreapparat i super power-segmentet (for svært hørehæmmede, red.) i mange år.

GN-aktien steg med 0,9 pct. til 130 kr.

Nederst i C20 Cap-indekset endte Nordea, der faldt med 1 pct. til 73 kr. uden nævneværdige selskabsspecifikke nyheder.

Vindmølleproducenten Vestas har fortsat ikke vristet sidste uges negative kommentarer fra Bank of America - Merrill Lynch af sig, men sidst på eftermiddagen forsødede Vestas stemningen en smule med en ordre på 58 MW til Polen, inklusive en toårig serviceaftale. Aktien faldt med 0,5 pct. til 237,30 kr.

Aktien i softwareselskabet Simcorp faldt med 6 pct. til 157 kr., efter at selskabet afleverede sit regnskab for første halvår efter lukketid fredag. Simcorp havde fremgang på toplinjen, men tilbagegang på både driften og bundlinjen. Samtidig nedjusterede selskabet forventningerne til hele 2014.

Simcorp omsatte for 108,4 mio. euro i første halvår mod 103,1 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) faldt til 16,8 mio. euro fra 18,3 mio. euro i andet kvartal 2013. Nettoresultatet dykkede til 12,7 mio. euro fra 12,9 mio. euro et år tidligere.

Forventningerne til hele 2014's omsætningsvækst blev nedjusteret til 8-10 pct. fra tidligere 10 pct., mens overskudsgraden til gengæld nu ses ramme 24,5 pct. mod tidligere ventet 24 pct.

BRANCHENYT
Læs også