Obligationer: Danske renter endnu engang i bundrekord

De danske statsrenter fortsatte i en glidende bevægelse ned ad bakke mandagen igennem, og dermed blev der endnu engang sat bundrekord for renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023's vedkommende.

Renten endte 2 basispoint lavere i 0,89 pct.

Investorerne kunne ikke hente inspiration fra det amerikanske marked mandag, idet amerikanerne holdt fridag på grund af Labor Day, men til gengæld var der en del inspiration at hente fra nøgletal fra både Asien og Europa, mens investorerne i høj grad også kiggede frem mod rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag, hvor mange spekulerer i yderligere lempelser til den hårdt prøvede europæiske økonomi.

I Kina viste det officielle PMI-indeks et fald til 51,1 i august fra 51,7 i juli - og samtidig dårligere end økonomernes forventninger, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News lød på et fald til 51,2.

Europas ubetinget største økonomi, den tyske, viste tilbagegang i andet kvartal ifølge den endelige opgørelse af bruttonationalproduktet (BNP) for perioden mandag morgen. Det tyske BNP faldt med 0,2 pct. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal - men det var dog helt som ventet blandt økonomerne.

Senere på morgenen blev det tyske PMI desuden revideret en smule ned i august, hvor indekset landede på 51,4 mod 52,0 i den foreløbige opgørelse. Økonomerne havde ventet et fald til netop 52,0 fra 52,4 i juli.

Renten på den toneangivende tiårige tyske statsobligation faldt med et enkelt basispoint til 0,88 pct. sammenlignet med lukkeniveauet fredag.

I eurozonen var det samlede PMI-tal for august presset ned af den tyske opgørelse. Det endelige tal landede på 50,7 i august - uændret fra juli. Økonomerne havde ventet et indeks på 50,8.

Herhjemme viste PMI-opgørelsen for august et fald til 48,6 fra 50,2 i juli. Dermed indikerer indekset nu kontraktion. Opgørelsen har dog ikke haft nogen nævneværdig betydning for de danske statsrenter.

BRANCHENYT
Læs også