Mexico vil bygge kæmpe lufthavn

Ny lufthavn i den mexicanske hovedstad kan blive verdens største.

Mexico planlægger at bygge en helt ny international lufthavn med plads til 120 millioner passagerer om året.

Det er fire gange så mange som den største lufthavn i hovedstaden Mexico City i øjeblikket kan håndtere, oplyser præsident Enrique Pena Nieto tirsdag.

Den nye lufthavn vil få hele seks landingsbaner mod kun to i den nuværende.

Det enorme trafikknudepunkt kan på sigt overhale lufthavnen i Atlanta i Georgia, USA, som verdens mest travle. Den amerikanske lufthavn havde sidste år 94 millioner passagerer.

Mexico Citys nuværende storlufthavn, Benito Juárez, havde sidste år 31,5 millioner rejsende, men kapaciteten er fuldt udnyttet, og der er der behov at opføre en langt større lufthavn for at lette presset og mindske de mange forsinkelser.

Præsident Pena Nieto vil onsdag præsentere planerne for det nye gigantprojekt. Han har endnu ikke sagt noget om, hvornår byggeriet ventes at begynde, eller hvor hurtigt den nye lufthavn vil stå helt færdig.

Lufthavnen ventes at koste 120 milliarder pesos eller cirka 50 milliarder danske kroner. Tidligere forsøg på at bygge en ny megalufthavn er blevet stoppet på grund af store folkelige protester.

- Vi kan ikke blive ved med at udsætte en løsning. Mæthedspunktet et nået i den nuværende lufthavn, og det er med til at hæmme udviklingen i landet, siger Pena Nieto.

- Det begrænser forbindelsen mellem Mexico og resten af verden, lægger en dæmper på handel og investeringer, og skaber forsinkelser for brugerne, siger han.

Til sammenligning var der sidste år 24 millioner passagerer i Københavns Lufthavn.

BRANCHENYT
Læs også