Asien: Pæne stigninger på baggrund af US-data og svækket yen

De asiatiske investorer lægger onsdag morgen fra med flotte stigninger.

En markant svækkelse af den japanske yen trækker kraftigt op i Tokyo, mens de kinesiske PMI-data peger i retning af flere lempelser fra enten regering eller centralbank.

Samtidig er investorerne begejstrede over de gode takter i den amerikanske økonomi, som blev indikeret tirsdag af positive indikationer fra den amerikanske industri, der både viste højere aktivitetsniveau end ventet samt større investeringslyst end forudset.

Det toneangivende regionale benchmark-indeks - Morgan Stanley Asia-Pacific - ligger med et plus på 0,5 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

- En stærk amerikansk økonomi er godt for Asien, især for de asiatiske eksportører. Kursstigningerne i de japanske aktier kan fastholdes, hvis yen fortsætter med at svækkes. Der er stadig bekymringer omkring den kinesiske økonomi efter de seneste data har vist sig at være skuffende. Hvis der kommer yderligere svaghedstegn, må man forvente, at regeringen vil gennemføre flere stimuli, siger markedsstrateg Timothy Radford fra Rivkin Securities i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo ligger fokus på udviklingen i yenkursen over for dollar. Og med en svækkelse til et niveau mod dollar, som ikke er set i mange mange år, er investorernes begejstring til at tage at føle på.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, stiger 1,0 pct., mens det bredere Topix-indeks øger 0,7 pct.

I Kina viser data fra serviceindustrien i modsætning til fremstillingssektoren fremgang i august. Men underindeksene viser, at stigningen i det samlede indeks er baseret på et blandet billede, snarere end et bredt funderet opsving. Og med fortsat afmatning i ejendomsmarkedet står økonomien i en problematisk situation, hvor det bliver svært at nå regeringens mål om en økonomisk ekspansion på 7,5 pct. i år.

Dermed er der lagt op til nye lempelser til støtte for væksten, og investorerne tager forskud på nye tiltag med en stigning i Shanghai Composite på 0,6 pct., mens CSI 300-indekset stiger 0,7 pct. Hongkongs Hang Seng-indeks handles samtidig med en stigning på 1,3 pct.

Blandt de øvrige børser er der fald i Kospi- indekset i Sydkorea på 0,1 pct., mens Taiex-indekset i Taipei stiger 0,4 pct., og Singapores Straits Times og Sydneys ASX 200-indeks øger med henholdvis 0,2 pct. og 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på omkring 0,1 pct. i Asien.zaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også