Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Folkekirkens Nødhjælp åbner butik med kasseret mad

Supermarkedskæden vil sælge overskudsmad til 50-70 pct. under den oprindelige pris i ny butik.

Foto: Michael Hansen

Dansk Supermarked åbner snart en dagligvarebutik, hvor man købe kasseret mad fra kædens almindelige butikker til billigere priser.

Butikken får navnet Refood og slår dørene op på Nørrebro i København i begyndelsen af næste år. På hylderne vil der være brød, frugt og grønt og mejeriprodukter, der har passeret holdbarhedsdatoen, er forkert mærkede eller er i beskadiget emballage. Kød og kødpålæg er undtaget på grund sundhedsrisikoen.

Priserne vil være omkring 50-70 procent billigere end normalprisen, og overskuddet går til bekæmpelsen af sult på verdensplan. Målet er at nedbringe madspild, og åbningen af det nye butik sker i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og FødevareBanken.

”I Dansk Supermarked har vi hele tiden fokus på madspild. Hvis et koncept som Refood kan etableres, så er det ren win-win: Vi gør noget for at mindske madspild, vi støtter Folkekirkens Nødhjælp i deres internationale arbejde, og vi hjælper fødevareBanken. Men der er nogle tekniske udfordringer med for eksempel moms og fødevareregler, hvor vi har brug for en politisk afklaring for at komme videre,” udtaler Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked, i en pressemeddelelse.

Hvis butikken bliver en succes, er det planen at udvide konceptet til resten af landet.

Dansk Supermarked roder i skraldet for at mindske madspild

Coop øjner potentiale i skæve grøntsager

Hæslige grøntsager hitter i supermarkedskæde
BRANCHENYT
Læs også