Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny reformglad minister vil ændre i japansk pensionsfond

Markedet for japanske statsobligationer tager det indtil videre med ro, at en ny minister skal føre tilsyn med verdens største pensionsfond - den japanske Government Pension Investment Fund (GPIF).

Foto: David Goldman/AP

Efter onsdagens regeringsrokade i Japan bliver den reformvenlige Yasuhisa Shiozaki nu bliver minister for sundhed, arbejde og velfærd.

Han ventes at annoncere et eftersyn af sammensætningen af værdipapirerne i den store fond. Og det kan betyde, at fonden, der traditionelt har investeret i japanske statsobligationer, nu vil tage større risici og fremover vil lægge mere vægt på aktier og udenlandske obligationer, skriver Reuters.

Renten på den toneangivende 10-årige japanske statsobligation er steget til 0,53 pct. Til sammenligning lå renten i sidste uge på 0,49 pct. - det laveste i 16 måneder ifølge Reuters. Den 10-årige japanske JGB futures er onsdag faldet med 0,03 procentpoint til 146,11.

Aktiemarkedet har reageret positivt på ministerrokaden i Japan - blandt andet stiger Nikkei onsdag med 0,6 pct.

Afkastet af de japanske statsobligationer har længe været fasttømret ved bunden på grund af store opkøb fra Bank of Japan.

BRANCHENYT
Læs også