Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

De laveste gebyrindtægter i 70 år

Men de amerikanske banker har fundet en ny måde at tjene penge på.

Bank of America er en af de amerikanske banker, som i stedet tjener på at overtale kunderne til at fastholde en større del af deres finanser i banken.  Foto: Mark Lennihan/AP

Siden 2009 er den årlige indtjening i form af gebyrer faldet drastisk for de amerikanske banker, selvom mængden af bankindskud er steget markant. I 2013 udgjorde gebyrerne 32,5 mio. dollar svarende til 14,1 procent af bankernes ikke-rente-indtægterne, hvilket er det laveste niveau siden 1942. Det er et resultat af strengere kontrol fra myndighedernes side samt ændringer i forbrugeradfærd.

Det skriver Wall Street Journal.

Tidligere var amerikanernes forbrugskonti genstand for en tiltagende række gebyrer herunder store gebyrer på overtræk. Det sluttede i 2010, da Den Amerikanske Centralbank indførte restriktioner på, hvilke gebyrer bankerne måtte opkræve, efter at nogle kunder betalte flere 100 dollars om måneden. Samtidig er flere kunder begyndt at udnytte den direkte tilgang til deres konti, som netbanker og smartphones muliggør, hvilket betyder at færre kunder har overtræk. Resultatet er, at bankerne ikke længere bruger gebyrer, som en nem måde at øge bundlinjen på.

Til trods for de faldet i gebyrindtægterne er bankernes indtjening dog steget markant. I andet kvartal af 2014 kunne de amerikanske banker præsentere indtægter for 40,2 mia. dollar, hvilket kun er lidt under rekordniveauet fra første kvartal af 2013, hvor indtægterne var hele 40,3 mia. dollar.

Flere store banker, herunder First Tennessee og Bank of America, tjener nu i stedet penge på at overtale kunderne til at fastholde en større del af deres finanser i banken. First Tennessee fokuserer på at overtale kunderne til at købe aktier eller foretage andre investeringer gennem banken, hvilket har fået indtægterne fra bankens investeringsafdeling til at stige med 25 pct. over de seneste to år, svarende til 80 mio. dollar om året.

BRANCHENYT
Læs også