Obligationer åbning: Renterne holder fast i tirsdagens stigning

Det let forhøjede renteniveau, der blev opnået tirsdag, holder ved fra start onsdag, hvor renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2023 i den tidlige handel er uændret i 0,92 pct. sammenlignet med lukkeniveauet tirsdag, hvor renten steg med 3 basispoint.

Fra nøgletalskalenderen er der endelige PMI-tal for august fra hele Europa, hvor de mest interessante for investorerne som vanligt vil være tallene fra Frankrig, Tyskland og eurozonen som samlet enhed.

Det samlede tyske PMI ventes at blive på 54,9 i den endelige opgørelse ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, og da den tyske økonomi vejer så tungt i eurozonen, som tilfældet er, ventes også det samlede PMI-tal for eurozonen at forblive på 52,8, som var udfaldet af den foreløbige opgørelse.

Fra USA offentliggøres den såkaldte Beige Book fra Federal Reserve i aften.

Nøgletal er dog langt fra det, der tager mest fokus blandt obligationshandlerne netop nu. Torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB), hvor der er bred forventning om yderligere lempelser, tager i stedet den klare hovedrolle i denne uge.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med små/marginale rentestigninger. Dagens nøgletal vil næppe få større betydning - medmindre vi ser meget store overraskelser, skriver Sydbank i sin morgenrapport onsdag.

Skulle nøgletallene overraske til den ene eller den anden side, vil det dog formentlig blive tolket som et signal om, hvad ECB har tænkt sig at gøre torsdag.

Skuffende nøgletal vil formentlig løfte forventningerne om, at centralbankchef Mario Draghi vil løfte sløret for yderligere lempelser til økonomien i forbindelse med pressekonferencen efter torsdagens rentemøde, mens det modsatte kan dæmpe forventningerne en smule.

BRANCHENYT
Læs også