Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hermes styrtdykker efter aktiedistribution

Verdens største luksusvareproducent LVMH planlægger at distribuere sine aktier i den franske producent af silketørklæder og lædertasker til en værdi af 5,7 mia. euro til sine egne aktionærer.

Det bliver afslutningen på en fireårig kamp over LVMH's andel i Birkin-taskeproducenten. Det skriver Bloomberg News

Hermes styrtdykker med 9,0 pct. til 239 euro efter at verdens største luksusvareproducent LVMH planlægger at distribuere sine aktier i den franske producent af silketørklæder og lædertasker til en værdi af 5,7 mia. euro til sine egne aktionærer, hvilket bliver afslutningen på en fireårig kamp over LVMH's andel i Birkin-taskeproducenten. Det skriver Bloomberg News.

Tiltaget, der involverer 23 pct. af aktierne i Hermes, vil blive afsluttet inden 20. december. LVMH's største aktionær Christian Dior vil også skulle videredistribuere de aktier selskabet modtager til sine aktionærer. LVMH, Dior og Groupe Arnault har aftalt ikke at købe aktier i Hermes i de næste fire år og Groupe Arnault vil eje 8,5 pct. af aktierne i Hermes efter transaktionen.

Analytiker Luca Solca fra Exane BNP Paribas udtaler, at dette er afslutningen på belejringen. Beslutningen reducerer den spekulative appel ved Hermes, der nu går tilbage til at blive et normalt handlet selskab.

LVMH stiger 2,9 pct. til 136,85 euro og Christian Dior løftes 2,5 pct. til 139,35 euro.

BRANCHENYT
Læs også