IT
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bankerne opgiver Java

Bankerne vælger ny teknologi, som også kan bruges på mobilen.

IT
NemID er ved at gå væk fra Java, da ny teknologi skal gøre det muligt at bruge NemID på mobile platforme. Foto: Magnus Holm/Polfoto

Næsten alle danske banker er nu gået væk fra at bruge Java, når kunderne skal på deres netbank.

Java har siden 2010, hvor NemID startede med at bruge Java, flere gange været beskyldt for at have store sikkerhedsbrister.

Så sent som i marts i år, viste sikkerhedsrapporten "2014 IBM X-Force Threat Intelligence Quarterly Report", at Java er hackernes yndlingsmål. Det skal dog sammenholdes med Java-teknologiens store udbredelse.

Nu er NemID så ved at skifte Java ud med Javascript. Selvom det lyder af Java, så er det det ikke. Javascript er ikke et program. Javascript er et programmeringssprog, som de fleste internetbrowsere forstår, uden at brugerne skal have installeret et særligt program.

Selvom Java har haft sikkerhedsbrister og flere nedbrud, så siger Henriette Rolskov, der er seniorkonsulent i Finansrådet, at den vigtigste faktor i at skifte Java ud er, at Javascript kan bruges på mobile platforme, og det kan Java ikke.

"Det har handlet om at fremtidssikre. Teknologien skal kunne bruges af mobile platforme. Flere og flere bruger de platforme til at logge på netbank og offentlige instansers hjemmeside, hvor man skal bruge NemID. Det giver Javascript mulighed for at man kan," siger Henriette Rolskov.

Hun fortæller, at flere af de offentlige instanser startede med at bruge Javascript i juli, og bankerne er de seneste måneder stille og roligt kommet med.

"Den offentlige forvaltning startede med at køre det over i deres systemer. Der er tale om en flytteplan, hvor alt NemID skal køre via Javascript," siger Henriette Rolskov. 

BRANCHENYT
Læs også