Aktier middag: Carlsberg til tops efter våbenhvilemelding

Det danske C20 Cap-indeks ligger onsdag over middag med en stigning på 0,9 pct. i 804,28 efter meldinger om at Ukraine har indgået en øjeblikkelig våbenhvile med Rusland. Det understøtter især Carlsberg-aktien, der har store aktiviteter i Rusland, og Vestas-aktien viser også gode takter efter den seneste svage periode. Det tyske Dax-indeks stiger 1,2 pct. efter udsigten til færre uroligheder i Ukraine.

TDC-aktien at Credit Suisse har sænket sin anbefaling på aktien, imens Vestas-aktien ligger i modsatte ende af skalaen. Alt i alt bliver det til en positiv åbning, og C20 Cap-indekset ligger 0,24 pct. højere i 799,35.

Carlsberg ligger med en fremgang på 3,2 pct. i 534 kr. efter meldinger fra Ukraine om, at der er aftalt en våbenhvile mellem Ukraines præsident Poroshenko og Ruslands præsident Putin. Sidenhen har Putins talsmand Dmitry Peskov udtalt, at Putin støtter en øjeblikkelig våbenhvile. Putins talsmand afviser, at de to præsidenter har nået til enighed om en permanent våbenhvile, idet Rusland ikke kan indgå sådan en aftale, når landet ikke er en del af konflikten.

Vestas stiger med 3,3 pct. til 241,60 kr. efter tirsdagens fald på 1,4 pct. Vindmølleproducenten har fået en polsk ordre på 21 V90-2,0 MW-vindmøller af ERG Renew til et projekt i Radziejów-provinsen i Polen. Yderligere har Vestas fået lidt nyt fra Israel, som lige har begyndt sin masterplan for vedvarende energi. Masterplanen skal øge gennemsnitligheden for vindmølleprojekter lyder det ifølge Bloomberg News. Det er Israels regerings målsætning at Israel i 2020 kan få leveret 10 pct. af energiforsyningen fra varende kilder herunder vindmøller.

TDC-aktien falder med 0,3 pct. til 48,93 kr. TDC sænkes til neutral fra outperform hos Credit Suisse. Det japanske finanshus Nomura reducerer sit kursmål til 52 kr. på TDC-aktien fra 54 kr. men gentager købsanbefalingen på TDC.

Novo Nordisk løftes 0,4 pct. til 259,50 kr. Novo Nordisk finansdirektør Mads Krogsgaard Thomsen beretter til dagbladet Børsen, at fedmebehandling bliver Novo Nordisk nye forretningsben, hvis/når medikamentet når markedet. Separat hæver Nordea sit kursmål på Novo Nordisk til 328 kr. fra 320 kr. og Danske Markets øger forventningerne til Novo Nordisks EBIT-indtjeningen fra 2015 med cirka 2,5 pct. efter medicinalselskabets beslutning om at indstille alle forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for inflammatoriske sygdomme.

BRANCHENYT
Læs også