Obligationer middag: Krav om ny tone fra ECB

Mindre rentestigninger præger onsdag det danske obligationsmarked, som lider under en bedre stemning blandt investorerne som følge af meldingen om en våbenhvile mellem Rusland og Ukraine.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2023 er ved middagstid steget med 2 basispoint til 0,94 pct. Det er anden dag i træk, at den danske rente stiger lidt.

- Våbenhvilen mellem Rusland og Ukraine, som har givet en vis lettelse på markederne, er for mig at se det klart mest styrende for rentemarkederne i dag, siger seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø fra Handelsbanken til Ritzau Finans og retter blikket mod formiddagens nøgletal fra euroregionen.

Med et PMI-indeks for servicesektoren i august, der blev nedrevideret en anelse, og et detailsalg, som skuffede en smule ved at falde 0,4 pct., er der ikke noget i de tal, der tilsiger højere renter.

Det helt store fokuspunkt er dog torsdagens rentemøde i ECB. Selvom forventningerne til konkrete tiltag på det seneste er aftaget en smule, skal tonen fra centralbankchef Mario Draghi være blød.

- Lige nu stiger renterne lidt, og det går stadig lidt bedre i USA. Ser man på de kommentarer, der har været, ser det ud til, at de iagttagere, der tror på tiltag fra ECB i morgen, har været på retræte. Og det har i hvert fald ikke givet modstand til de stigende renter, vurderer Rasmus Gudum-Sessingø.

Hos Handelsbanken er holdningen, at ECB vælger ikke at handle på torsdagens rentemøde, men at centralbanken retorisk er nødt til at vise, at man nu er kommet nærmere yderligere stimulerende tiltag, herunder af den ukonventionelle slags.

- Vi skal have dundertale, siger Rasmus Gudum-Sessingø.

Centralbankchef Mario Draghi øgede med sin tale i forbindelse med det nyligt afholdte symposium i Jackson Hole helt klart forventningerne til yderligere tiltag fra ECB's side, men signalerne har siden Jackson Hole dæmpet forventningerne en smule, forklarer Handelsbankens seniorøkonom.

En anonym kilde har over for Reuters blandt andet udtalt, at barren for ukonventionelle midler stadig er meget høj, og at der ikke vil komme noget nyt på rentemødet. Den melding har ifølge Rasmus Gudum-Sessingø sammen med gode amerikanske tal medvirket til at mindske troen på, at Mario Draghi rent faktisk vil handle på de ord, markedet reagerede på i forbindelse med Jackson Hole.

- Men der er ingen tvivl om, at ECB helt klart skal flage en større sandsynlighed for snarlige indgreb. Alt andet vil være en stor skuffelse, mener Rasmus Gudum-Sessingø.

BRANCHENYT
Læs også